torsdag 23 maj 2013

Jean-Marie Le Pen om invandrarupplopp


För ett antal år sedan hade Frankrike stora upplopp med våld, förstörelse och bilbränder i de arabisk-afrikanska delarna av Paris. I klippet uttalar sig Jean-Marie Le Pen om dessa. Särskilt intressant är att han fått frågan av engelsmän om liknande fenomen kunde sprida sig till övriga Europa. Han fick förstås rätt; för något år sedan såg vi det i London, och nu ser vi det i Sverige. Olika länder, samma förövare.

Imorgon spelas denna veckas Le journal de bord de Jean-Marie Le Pen in, och jag hoppas att han då kommer beröra händelserna i Sverige. Tills dess får vi nöja oss med kommentarerna kring fenomenet i Frankrike, från vilket Sverige lärt sig intet.
Europa lärde sig inte heller någonting från USA, ett land som redan på 1960-talet upplevde svarta upplopp. Alla patrioter känner till vad Sveriges statsminister med anledning av dessa sa 1965:

"Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar