måndag 6 maj 2013

Lite mer mobbning av Erik Almqvist
Erik Almqvist har ju som bekant flyttat till Ungern. Denna flytt har gett upphov till mycket munterhet, och än mer trams, från vårt medieetablissemang. Raljerandet verkar gå att dela upp i tre huvudsakliga punkter:

Eftersom Erik Almqvist är sverigedemokrat, och alltså kritisk mot Sveriges invandringspolitik, är det hyckleri av honom att själv flytta utomlands.
Nu flyttar ju alltså Almqvist till Ungern, som faktiskt är EU-medlem, och använder alltså den fria rörligheten som gäller inom unionen. Är det verkligen så etablissemanget förstår kritik mot Sveriges invandringspolitik? Almqvist kommer från ett land med inte särskilt stora kulturella skillnader mot sitt nya land, och han kommer knappast att leva på bidrag eller kräva alla sorters särbehandling. Man skulle möjligen kunna tala om hyckleri om han begav sig till Afghanistan, utan papper, och väl på plats begärde hus och bidrag, och inte minst respekt för kristendom i stort och smått.

Vidare så har det raljerats över att Almqvist nu flytt från politiskt förtryck, precis som de som söker sig till Sverige. Nja, Almqvists situation är trots allt lite speciell. Han är en allmänt igenkänd person, som blivit av med SÄPO-beskydd och troligen skulle få allehanda praktiska problem i Sverige, exempelvis med att skaffa ett nytt arbete. Om sedan Ungern ser ett stort problem med en enorm mängd svenskar som kommer dit med sin främmande kultur och bidragsberoende, så har ju landet all rätt i världen att säga nej till Almqvists ankomst, om vi bortser från EU-aspekten.

Nu blir ju Erik Almqvist själv invandrare. Hur skall det gå, höhö, med inlärning av språket och anpassning till den nya kulturen?
Det kommer säkert att gå alldeles utmärkt. Ungerska är visserligen ett språk som är obesläktat med svenskan, men för en intelligent man som Almqvist är det inte alls omöjligt att lära sig. Jag ser det som uteslutet att han efter tio år skulle behöva tolk, vilket inte är helt ovanligt för våra nya vänner i Sverige.

Tänk vad mycket incidenter med fientlighet mot judar och romer som skett i dagens Ungern; det måste vara därför som Almqvist vill flytta just dit.
Nej, jag tror knappast att de övertramp som gjorts av exempelvis Jobbik, gör att Almqvist plötsligt blir nationalsocialist och antisemit. Rimligen behåller han de fullt normala värderingar han hade i Sverige, som alltså inte omfattar nämnda företeelser.


Dagens lilla kvickhet står Lars Lindström för, den kanske näst mest rabiate pk-isten, efter Anders Lindberg. Han har fått hjälp av någon vän att översätta några fraser till ungerska, något han uppenbarligen tycker är mycket fyndigt och gör stort nummer av. Fraserna är:

"Kan jag få köpa ett järnrör, tack"

"Håll inte på och jävlas med svenskarna"

"Skit i den här lilla horan"

Några minuter under en natt för tre år sedan utgjorde tydligen en viktig milstolpe i våra journalisters liv. Han refererar ständigt till Almqvist som ett barn, och tycker även att det känns viktigt att håna hans kläder:

"Vi kunde se ett av barnen tala ut i förra veckan. Han hade tvingats fly till Ungern, var storögd, fåordig, klädd i storrutiga shorts i Polo Ralph Lauren-stil och pikétröja med reklam för lyxiga klockor och champagne. Ingen borde, egentligen, tvingas gå så på Budapests gator, och med solglasögonen så där Östermalmsaktigt hängande i pikétröjans öppning."

Vi får väl se det som ett svaghetstecken att våra motståndare inte har något bättre att komma med, än en gammal tramsig film, och att våra företrädare inte når upp till Jan Guillous och Lars Lindströms stilkänsla.

11 kommentarer:

 1. Ja, de är som mobbarna på skolgården. Man får vara väldigt barnslig för att ta dessa på allvar.
  Rune

  SvaraRadera
 2. SD är det enda partiet som vågar diskutera invandringen. Vad 7-klövern helt glömmer är att det finns ett stort folkligt motstånd mot svängdörrarna på Arlanda. Fortsätter det i samma takt som tidigare lär SD fortsätta växa. Det är bra att PK-eliten hånar Almqvist. Det är ett svaghetstecken. Oron för nya framgångar för SD frammanar sandlåderetorik och mobbning. Men det visar också vilken styrka SD har. Må detta avspeglas i valet 2014.

  SD2014

  SvaraRadera
 3. Almqvist är inte den enda som kommer lämna Sverige inom de närmaste åren. Mina blonda och blåögda avkommor förtjänar en bättre framtid än vad landsförrädarna bäddat för med den vettlösa massinvandringen. Flyttlasset går österut.
  Mvh Utvandraren

  SvaraRadera
 4. Vem funderar inte på en framtid i ett land där saker heter vad saker heter? Gissar att vi svenskar sprids åt alla möjliga håll beroende på intressesfär, kontaktnät och språkkunskaper. Men låt oss i alla fall få ett eget Mecka där vi kan fira midsommar varje år och förenas i ett genuint missbruk av små grodorna.

  SvaraRadera
 5. Ingen efterbliven sharialag i världen kan hindra mig från att traditionsenligt somna klappfull i en brassestol på midsommarafton. Ingen.
  Till ämnet igen, Almqvist gör naturligtvis helt rätt och de som hånar honom idag kommer samtliga skämmas ögonen ur sig när det uppenbarar sig för dem vad de har ställt till med framtiden.
  Mvh Utvandraren

  SvaraRadera
 6. Jag har skickat följande mail till Lindström idag. Undrar om jag får svar - tror inte det.

  "Hej, Lars!
  Av en tillfällighet läste jag din artikel i den undermåliga tidningen Expressen, blev nyfiken på din lektion i ungerska.
  ”Språket är viktigt. Här en lektion i ungerska. Ne szórakozz a svédek! (Håll inte på och jävlas med svenskarna!). Figyelmen kívül hagyja, hogy a kis kurva (Skit i den här lilla horan). Lehet veszek egy cso˝ vas, köszönöm (Kan jag få köpa ett järnrör, tack).”

  Nu är det så, att du själv skriver: Språket är viktigt. Det är sant. När jag läste svenska på slutet av sjuttiotalet, hade jag utmärkta språklärare. Tack vore deras professionalism klarade jag språket ganska hyggligt efter ca 6 månader.
  Med största förvåning läser jag nu din s k. språklektion i ungerska, mitt modersmål. Mitt råd, Lars: Lämna det ungerska språket i fred. Det är betydligt mer komplicerat språk än att du, som skriver i en blaska som Expressen skulle klara att lära dig. Det du skriver (inklusive ”översättningen”) är bara meningslös rappakalja. Resten av artikeln är inte mycket bättre, undrar om du vet överhuvudtaget var Ungern ligger. Det märks att du inte vet nånting om landets förhållanden. Ännu mindre om språket. Och du ska hålla språklektion, skriva om landet. Det är mer än pinsam. Inte ens ditt svenska är korrekt.(” Här en lektion i ungerska.”)

  Förresten: är den där järnrörsgrejen inte färdigtuggad än? Ingen bryr sig om det, däremot det händer en del saker i världen som är intressanta att läsa om – utan journalistens personliga reflektioner. De sistnämnda är ovidkommande.

  Mvh/Csaba Kemeny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl läsa svaret? För ett sådant borde man kunna förväntas sig.

   Radera
  2. Dessa sk "journalister" har inte intresserade att bemöta kritik, så jag tror inte att jag får svar. Men om - mot alla odds - ändå skulle han svara, jag lovar på heder och samvete att publicera det här med Tobbes tillstånd.

   Radera
  3. Ja, det går fint....jag fick iallafall ett mail av honom, när jag använt en bild från hans blogg... :-)

   Radera
 7. GJAHAHHAHAHAHAHA!!!! nu äre du som är babbe!

  SvaraRadera