onsdag 8 maj 2013

Martéus berör omedvetet någonting viktigt
Ann-Charlotte Martéus känner de flesta till som en usel, och mycket pk, skribent på Expressen. Idag råkar hon dock, ofrivilligt och omedvetet, beröra någonting viktigt, som jag ibland tagit upp här. Nämligen att Sverige inte är världens bästa land, och följaktligen inte behöver, eller kan, vara världens samvete. Medan vi här är helt fokuserade på att förstöra vårt land, arbetar kineser och indier för fullt för att förbättra deras. Massinvandring från tredje världen ligger inte högt på dagordningen, även om länderna skulle kunna absorbera bra många fler än det lilla Sverige.

"Motvilligt undrar jag om västerlandets överflödssamhälle har fördärvat oss, gjort oss terminalt bortskämda: omättliga, fåfänga, narcissistiska - "eviga tonåringar", oförmögna att inse att vi till slut måste betala notan själva.
Välståndet har förstås inte fördärvat oss på alla sätt. På många sätt har det gjort oss högst civiliserade: generösa, förstående, toleranta. Det är dygder man har råd att utveckla när det materiella är säkrat. Men rent darwinistiskt kanske det är kört, när vi har att mäta oss med The Chinese Way: hårt slit och sparsamhet, hierarkier och lydnad, hård barnuppfostran och läxläsning utan pardon."

Självklart är Martéus oförmögen att se att just "generositet, förstående och tolerans" är en del av välståndets förslappning och fåfänga. Vår elit tror fortfarande att Sverige är världens bästa och rikaste land, och ett föredöme för all världens folk. Så är det förstås inte; vi är möjligen en sockerbit för en outbildad somalier, men knappast för en välutbildad kines.

Hur är det möjligt att, likt Martéus, vara någonting viktigt på spåren, för att sedan ha en fullständigt blind fläck för det största hotet mot vårt välstånd och folk?

2 kommentarer:

 1. "när vi har att mäta oss med The chinese way"...
  Det brukade världen över heta The Swedish way men det har spolats ner i vasken tillsammans med The Swedish culture, The Swedish people och The Swedish traditions av självupphöjda landsförrädare.

  Mvh Utvandraren

  SvaraRadera
 2. Som du nämner, ekonomiska fakta är ekonomiska fakta. Sveriges välstånd utarmas, ingen tvekan. Politiker vill måla upp denna bild som verkligen inte stämmer med verkligheten. Den ekonomiska biten är en sak, sedan har vi vårt folk och vår kultur. Hur ligger det till med gemenskapen? Tar vi hand om våra ungdomar? Fungerar mångkultur? Dessa frågor, ja mångkultur fungerar inte. Det har Europa tagit fasta på men Sverige vill verka för att få igång maskineriet, lämna Svensk kultur - införa den heliga mångkulturen överallt för att förstå allting. Fortfarande ligger det ett dilemma här - vi och dom, det finns faktiskt svenskar också och därmed är det oundvikligt att frångå - vi och dom tänkandet, hur mycket än politiker vill neutralisera befolkningen. Vad är det som är tabu att ha olika grupper? Förstår verkligen inte hur vi kan röra oss mot att förneka - vi och dom. Eller för den delen, svenskar, somalier, syrier etc. Folk härstammar från olika kulturer, har olika utseenden, det är fakta. Det genomsyrar hela samhället, skolan verkar för det mångkulturella och alla företag även dem. Förr eller senare, när ekonomin ligger i rännstenen måste detta ämne behandlas. Vi måste sluta upp bakom nationen, Sverige måste ha rätt till sin egen kultur!

  Om sverige ligger högt i välstånd? Beror på hur man jämför, självfallet, jag anser nog att det börjar bli kärvt för oss att verkligen få en god start med tanke på hur svårt det är att få tag i boende. Och det märks också på befolkningen, vi blir inte lika öppna och en allenarådande stämning infinner sig om att vi ska anpassa oss i varje situation och verka ödmjuka inför varje situation.

  SvaraRadera