tisdag 28 maj 2013

Migrationsverket minskar antalet platser
Ja, i Finland alltså. Yle berättar:

"Migrationsverket minskar antalet inkvarteringsplatser för asylsökande vid mottagningscentralerna. Under våren och sommaren försvinner över 200 platser.
Samtidigt har antalet asylsökande stigit i år. Enligt migrationsverket är orsaken till det minskade antalet inkvarteringssplatser att både de som har beviljats och de som inte har beviljats asyl försvinner allt snabbare från mottagningssystemet.

Över 200 personer lämnar systemet varje månad, vilket är nästan lika mycket som antalet nya asylsökande som kommer till landet. Den största nedskärningen sker den 1 juli. Då försvinner totalt 150 platser. Bland annat försvinner 40 platser från förläggningen i Jakobstad.
Migrationsverket följer noga med antalet asylsökande, och försäkrar att man snabbt kan ordna fler inkvarteringsplatser vid behov.

För tillfället har mottagningscentralerna i Finland totalt 3 100 inkvarteringsplatser, 660 av dem är lediga."


Som vanligt är det intressant, om än lite deprimerande, att jämföra med våra grannländer. Finland får alltså 200 asylsökande per månad. Sverige 4600. I Finland är man så effektiv att man kan skära ner antalet platser för mottagning. I Sverige hyr man allt man kommer över, från slott till campingplatser.


3 kommentarer:

  1. tobbesmedieblogg@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Varför kan inte Sverige ha mottagningscentraler för asylsökande som Finland? Det borde finnas gott om kaserner som står tomma t ex

    SvaraRadera