tisdag 21 maj 2013

Passivitetens ansikte


Med anledning av de mångkulturella upploppen i Husby har till slut någon lyckats förmå Fredrik Reinfeldt att göra ett uttalande. Hans utläggning är egentligen fantastisk; ingenting är konkret, och inga riktiga lösningar föreslås.


"Vi behöver ersätta oro med lugn"
Jaha. Med det uttalandet är halva arbetet gjort?

"Sedan behöver vi mer resurser för att säkerställa att ungdomar når bättre studieresultat"
Ingenstans når muslimska unga män bra studieresultat, men det är kanske en av dessa "utmaningar" vi står inför. Är egentligen inte resurserna i Sverige ganska väl tilltagna, särskilt jämför med dessa individers hemländer?

I intervjun konstaterade Reinfeldt också att:

"Det finns en risk för att det fortsätter"
En riktig ledare skulle naturligtvis ha sagt: "Det kommer inte att fortsätta. Det skall vi se till."

Vår statsminister har tidigare besökt Husby och sa då:

"Jag fick då en varm känsla för att Husby är på rätt väg"
Vilken frisk svensk får en varm känsla av att besöka ett område i Sverige där majoriteten härstammar från Mellanöstern och Afrika?

Slutligen så är naturligtvis även hela diskussionen kring integration och utmaningar fantastisk. Man erkänner en del problem, som skall lösas med ett antal kostsamma och verkningslösa åtgärder, men vad ingen verkar tänka på är att det inte är något övergående problem som skall lösas. Innan Reinfeldt ens hinner bygga en fritidsgård i Husby, kommer nästa år ytterligare några tiotusen "utmaningar", som alla skall ha olika former av åtgärder för att överhuvudtaget fungera i samhället. Innan någon i den kullen har lärt sig svenska eller skaffat jobb kommer då nästa kull med några tiotusen nybyggare. Och så vidare.

Det blir allt tydligare varför Fredrik Reinfeldt i folkmun är känd som "Täby-zombien".

SvD

3 kommentarer:

 1. Och nu när han äntligen uttalar sig om våldet i Husby så fördömmer han det inte ens. Är han vänsterpartist?

  Han säger sig dock vara mycket angelägen att stå upp emot våld?

  Det kan jag köpa till en viss del. Han fördömde ju kraftigt supportervåldet på skandalmatchen med Djurgården.

  Han bryr sig däremot inte om politiska meningsmotståndare utsätts för våld. Hyser man sådana åsikter får man ju skylla sig själv.

  Inte om det gäller människor i förorten, för dem bryr han sig inte om mer än att de är presumptivt röstboskap.

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte om det var någonting jag åt, eller om det var någonting statsministern sa, som gjorde, att jag började få ont i magen. Lyssna:

  "Jag tror dock att Sverige som ett land som tar emot stora grupper som kommer från andra länder - och jag är väldigt stolt över det - och är mer öppna än andra länder; vi vinner långsiktigt som samhälle på detta. Det bidrar till att fler får jobb, det bidrar till ett mer spännande och öppet samhälle. Men det är också en prövning i övergången, därför att det blir ofta en övergång mellan olika kulturer.. extrainsatser.. utbildningsinsatser som är relevanta.. varje skola måste vara bra.. "

  Att fler (i världen?) får jobb återstår väl att leda i bevis, men ett mer spännande samhälle har Husby onekligen blivit, och mer öppet blir det väl också, eftersom man bränner bort alla bilar som står i vägen..

  Här har vi kanske nyckeln till den stora gåtan, varför Sverige skall ta emot så stora grupper från andra länder och vara så mycket mera öppet än andra länder:

  Det är för att statsministern skall kunna vara stolt, väldigt stolt..

  SvaraRadera
 3. Lyssnar just på riksdagsdebatten om vård för "papperslösa". Många från sjuklövern uttrycker sin stolthet över reformen. Mer och mer framgår detta behov att känna stolthet som motiv för den horribla invandringspolitiken.

  För övrigt är det ganska skrämmande att uppleva hur upp i det blå våra lagstiftare lever. Utom kanske Vänsterpartiet som driver på frågan som ett led i sin agenda att rasera den svenska samhällsmodellen - för att kunna bygga upp något nytt. Och bättre? I ohelig allians med regeringen och MP. Här finns många "nyttiga idioter"

  Nu är det Maria Ferms tur i talarstolen. Jag stänger av...

  SvaraRadera