söndag 2 juni 2013

Åsa Linderborg visar färgen
Jag visste precis vad Åsa Linderborg skulle tycka om upploppen i Sverige, men jag trodde inte att hon skulle vara fullt så uppriktig:

"Husby trasar sönder min politiska själ. Revolutions-jaget tänker, att äntligen händer det som förr eller senare måste ske! Arbetarklass-jaget tänker, att det är ett jävla sätt att bränna ner skolor och bilar.
Det är en sak att kasta sten på repressiv polis, det är nåt annat att kasta sten på reproduktiv räddningspersonal.
För att en revolt ska ha ideologisk riktning krävs det mer än en social erfarenhet. Man måste veta var den verkliga makten finns och våga ge sig på just den. Det är det som skiljer uppror från upplopp. Allt hade varit lättare om det var finåken i societetskvarteren som brann i natten."

Mycket tydligare än så kanske inte en gåsleverssocialists revolutionsromantik och finmarxism kan visas upp. När polisen försöker upprätthålla lag och ordning, samt skydda egendom, är den "repressiv". Samtidigt som hon koketterar med det skydd hon menar sig behöva från otäcka näthatare. Linderborg åtnjuter polisens beskydd, men passar ändå på att svartmåla den. Skall man kasta sten på dessa poliser också? Eftersom Linderborg själv förstås inte bor bland de proletärer hon värnar om, utan snarare i "societetskvarteren", får vi anta att det är rimligt att hennes egen bostad bränns ner.

Hon erkänner dock att invandringskranen har skruvats på ytterligare under Alliansen, något som är positivt i hennes helt teoretiska värld:

"Hur man än vrider och vänder på den här regeringen, är det dags att vi som är antirasister erkänner att asylreglerna har lättats upp sen borgarna kom till makten. I Sverige får papperslösa flyktingar vård och utbildning. Det är en stor sak.
Rasismen är strukturell, precis som klassamhället – systemen hänger intimt ihop. Men den är inte ett alliansproblem som går att rösta bort med sossarna."

Nej, det är därför man helt enkelt inte längre kan rösta på något av de traditionella blocken. Eller som någon sa igår: oavsett vilket block man väljer, så får man Miljöpartiets migrationspolitik.

Aftonbladet
Fria Tider

6 kommentarer:

 1. Tack Tobbe för dina utmärkta analyser. Det är befriande att läsa en text som denna som verkligen tar ner kommunisterna på jorden. Du har verkligen varit i kanonform på senare tid ! Man undrar också varför ägarna av Expressen o Aftonbladet tillåter att vänsterextremister kapar deras tidningar. Har du nåt svar på det ?

  SvaraRadera
 2. Tack själv! Tja, man kan ha olika teorier om det där. En är att ägarna låter dem härja helt enkelt för att det skapar debatt och lockar läsare. Hellre lite vansinne än inget intresse alls. Sedan spelar jag ju förstås med på sätt och vis, i och med att jag också ger uppmärksamhet kring dem. Dock har dessa tidningar miljoner läsare oavsett, så jag ser ingen poäng i att bojkotta dem.

  SvaraRadera
 3. Ja tobbe din blogg är fan bäst! jag gillar den smått sarkastiska beskrivningen av dessa vänsternissar och alla islamkramare, samt alla dessa översättningar från kontinenten där jag kan börja ta del av fransk opinion efter att varit väldigt inriktad på engelsktalande delen av världen.
  /Emil

  SvaraRadera
 4. Varför finns det inget konservativt parti i Sverige. I dag finns bara några statsvetare, en och annan tyckare på SvD och DN, men annars är det ingen som reagerar på det som Linderborg skriver.

  Dagens moderater är socialdemokraterna light, men man kan ju tänka sig vad en som Bohman skulle sagt om dessa bisarra revolutionsromantiker. Det finns ju ingen som reagerar.
  Allianser reagerar nog, men eftersom det allt överskuggande målet är att sitta kvar vid makten tiger man utåt. Mottot är att sitta still i båten.

  SvaraRadera
 5. Hej Tobbe o tack för din eminenta blogg. Första gången jag kommenterar här.

  En sak som jag tycker du glömde kommentera i denna artikel är sista meningen:
  " Det är, trots allt, en höger som vänstern måste vara rädd om. "

  Hon säger ju explicit att "högern"=M i sin tur är lika med V, dvs hela politiska spektrat i Sverige är vänster, som i sin tur innebär att det bara finns en opposition; SD.

  Måtte bara folk fatta detta innan det är försent.

  Mvh
  TJ

  SvaraRadera
 6. "Man måste veta var den verkliga makten finns och våga ge sig på just den."

  Tvivlar på att Åsa vill ha besök på redaktionen.

  SvaraRadera