måndag 3 juni 2013

"Gör Ullenhag arbetslös nu"


förstärkte utanförskapet Efter att det började brinna i Husby skickades Erik Ullenhag ut för att ropa på fler poliser. Det kan mycket väl ha förlängt upploppen. Obs! Bilden är ett montage.

Ökände Anders Lindberg går nu till attack mot integrationsminister Erik Ullenhag. Inte för att han är en lögnare, endast levererar floskler eller ens att han är en svenskfiende av rang, utan för att han "etnifierar" problemen. "Etnifierar" har blivit lite av ett favoritord i Lindbergs kretsar och betyder att man antyder att det finns problem kopplade till massinvandringen. Jag skulle vilja säga att vandalerna är de som etnifierar Sveriges problem, genom att skapa helt nya sådana, helt kopplade till just förövarnas etnicitet. Till bilbränder kan vi lägga gruppvåldtäkter och personrån, till exempel.

Nu är det emellertid inte något specifikt som Ullenhag har gjort, för när gör denne man någonsin någonting konkret, utan för att han är den som skickas ut av regeringen. Även jag tycker att det är lite märkligt att skicka ut just Ullenhag, särskilt som regeringen ständigt försöker låtsas som att det inte finns någon etnisk dimension. Skulle man, å andra sidan, skickat dit justitieministern, skulle Lindberg förfasats sig över regeringens repressiva syn. Skulle man skickat dit statsministern, skulle Lindberg kanske hävdat att det var valfiske.

Problemet med Lindberg, och alla liknande fina pk-människor, är att de dag ut och dag in predikar för massinvandring, men när sedan de högst förutsägbara problemen uppstår, är det plötsligt någon annans fel. Ena dagen hetsar han mot invandringskritiker, för att de varnar för framtida problem, nästa dag hetsar han mot regeringen för att de inte gör något åt invandringens följder. Oavsett vad som händer förblir Anders Lindberg själv alltid god, ty han är för "generös" invandring, men mot "utanförskap". Två röda rosor till Anders själv, en kaktus till Jimmie Åkesson och Erik Ullenhag var.

"Det Sverige behöver nu är inte mer prat, utan en fungerande politik för utbildning, jobb och bostäder."

Ja, käre Anders Lindberg, det är ju tråkigt att du är den störste motståndaren till en fungerande politik. Eller har du en plan för hur nästa kull på 54 000 asylsökande skall få utbildning, jobb och bostäder? Nej, helst skulle jag se att någon gör Anders Lindberg arbetslös. Någon gång framöver kommer vi naturligtvis att få en ny regim, där Lindbergs förljugna mässande inte kommer att behövas. Lindberg själv skulle naturligtvis erbjuda sina tjänster till vilken regim som helst, men lite bättre förmågor kan vi nog hitta i våra egna led.


3 kommentarer:

 1. Erik Helmersson skrev i DN igår tror jag en krönika om hur Aftonbladet ursäktar stenkastarna och mordbrännarna i Husby och på andra orter och
  talar om tidningens "tragikomiska formuleringar" samt drar en del intressanta paralleller:

  Ta till exempel arbetslösa ungdomar i glesbygd som tycker att Sverige tar emot för många invandrare. Ta arga män som känner sig undanträngda av feminism och genusteori. Ta människor som är rädda för ”islamisering” och som blir rasande av terrordåd som det i Woolwich, London. Ta högerextrema och/eller kristna som tycker att kampen för homosexuellas rättigheter, och därigenom mot ”familjen”, gått alldeles för långt.

  Har dessa grupper rätt att kasta sten? Bränna bilar? Anfalla brandmän? Och om de gör det, går även det att sortera in under begreppet oelegant opinionsbildning? Vem ska få avgöra vilken missgynnad grupp som har rätt att kasta den första stenen?

  Gatans parlament: den mest utsatte kastar första stenen

  SvaraRadera
 2. Lindberg har en poäng när han säger att regeringen bedriver "hundvissla-politik", men jag tvivlar på att det är avsikten med att skicka fram Ullenhag; det är nog snarare en freudiansk ryggmärgsreflex.

  Visst vore det fint med en fungerande politik för utbildning, jobb och bostäder, det är det väl alltid men finns nästan aldrig - utom miljonprogrammet en gång: 100 000 lägenheter om året i tio år

  SvaraRadera
 3. Du har rätt Tobbe, våra "kära" politiker verkar inte få in i skallen att invandringens problem inte har någon lösning eftersom det ständigt kommer nya horder vällande. Man tror på allvar att saker o ting löser sig genom att satsa mer resurser på nyanlända - resultatet blir ju givetvis att ännu fler söker sig hit och så får man börja från noll igen med samma problem en gång till. Och igen, och igen...

  SvaraRadera