söndag 23 juni 2013

Dagens bild: Ensamkommande flyktingbarn


I Hagfors bor fyra killar från Afganistan i samma lägenhet som alla bedöms vara 19,2 år. Fr. v. Mohammad Karimi, Samad Noori, Ali Shafai och Mahdi Alizadeh.

DN berättar:

"Migrationsverkets metoder för att slå fast om den asylsökande tonåringen har passerat den livsavgörande 18-årsdagen strider mot de rekommendationer som Social­styrelsen utfärdade förra sommaren.
Enligt rekommendationerna ska en medicinsk åldersundersökning ledas av en barnläkare, som tolkar röntgenbilderna tillsammans med sin egen bedömning av den asyl­sökandes ålder."

Är det verkligen ingen i hela den här industrin som reagerar över att alla är män, nästan alla är från Afghanistan och alla är uppenbart vuxna? Individerna ovan ses knappast som barn i Afghanistan. Finns det ingen som tycker att det känns absurt att en barnläkare skall titta på röntgenbilder?

"Förra året tog Sverige emot 3 500 ensamkommande flyktingbarn, och är sedan ett par år det EU-land dit flest söker sig.
Den som är under 18 år har oftast lättare att få uppehållstillstånd och har dessutom fler rättigheter, enligt de internationella konventionerna."

Mitt eget förslag är förstås att skippa allt vad skelettröntgen och barnläkare heter och helt enkelt avvisa samtliga från Afghanistan. En gissning är att strömmen av dessa "barn" då också skulle sina.

Låt oss avsluta med en liten mening, som också säger en del om hur usla svenska journalister är:

"Det har mina föräldrar sagt, och det står i ”taskeran”, mitt afghanska födelsebevis."

Möjligen är "taskeran" ett vedertaget begrepp i Sverige, för det lämnas överhuvudtaget ingen förklaring till det i artikeln.


1 kommentar:

  1. Här finns förslag till lösning för de svenskar som inte vill ha in fler s.k. "lidande flyktingar":

    http://demokratbloggen.blogspot.se/2013/06/om-det-finns-lidande-flyktingar.html

    SvaraRadera