söndag 30 juni 2013

Islamkramaren Guillou framme igen
Jan Guillou känner vi som en osedvanligt egenkär och pompös herre, som titt som tätt bestämt för fram bisarra ståndpunkter. Han är dessutom en stor vän av islam och hans argumentation brukar gå ut på att negativa följder av denna ideologi antingen är överdrivna eller inte alls finns. Sålunda har han vid flera tillfällen hävdat att det inte finns några hedersmord och att polisen inte bör försöka förebygga någonting som inte förekommer.

Idag är det dags att försvara terrorister, med argumentet att fler svenskar dör av kycklingben i halsen. Det kan möjligen stämma, på samma sätt som det brukar sägas att fler människor dör av fallande kokosnötter än av hajattacker. Det är fortfarande inte en bra idé att simma bland vithajar. Det är inte heller en bra idé att fylla ett civiliserat land med islamister. Guillou använder även våra inhemska terroristers klantighet som ett argument:

"Vi har haft en självsprängare i Stockholm, två unga förmågor, den ene skolpojke, som försökte elda upp rondellkonstnären Vilks hus, men satte eld på sig själva och ­lämnade legitimationshandlingar på brottsplatsen, samt tre svenskar dömda i Danmark för att eventuellt ha förberett ett attentat mot ­Jyllandsposten. Men det var en dansk terroristrättegång och då kan man inte veta vad som är sant."Enligt experter var sprängladdningen som självmordsbombaren i Stockholm bar på inte på något sätt amatörmässig. Det var ren tur att inte tiotals människor miste livet den dagen. Naturligtvis kunde även de två kosovoalbanerna ha lyckats bränna ner Lars Vilks hus. Han ifrågasätter förstås även om de personer som greps i Danmark med planer och vapen överhuvudtaget hade några onda avsikter. Varför man inte kan veta vad som är sant i en dansk terroristrättegång förstår jag inte riktigt, men i Guillous värld skulle det kunna vara för att Danmark är ett så rasistiskt land.

I Sverige är det i själva verket SÄPO som är en fara för demokratin:

"Och den mest resurskrävande delen av Säpos hantering av den muslimska faran är det man kallar ”källdrivning”, vilket ­betyder att man bygger upp en ­an­givarkultur bland landets muslimska invånare. Man skapar därmed ett skräckens angivarsam­hälle utan tilltro till vår demokrati, övertygar arbetslösa och ­outbildade förortspojkar om att de är fuckade redan från början, att det gäller att vara tuff och göra motstånd och allt det andra i unga mäns föreställningsvärld. Säpo är alltså, som på sin tid terroristlagstiftaren Thomas Bodström, en större fara för den svenska demokratin än ett fåtal terroristsympatiserande ungdomar."

Så om man försöker förebygga terrorbrott så skapar man ett "skräckens angivarsamhälle"? Slutligen kommer Guillou naturligtvis in på den verkliga faran, de berömda "högerextremisterna":

"Enligt Statens ­Medieråd finns det sju öppet våldsbejak­ande, främlings­fientliga och högerextrema sajter på nätet med 144 000 dagliga besökare. Det är tio gånger så många som hos samtliga riksdagspartier. Och de arga vita unga män som utgör kärnan i denna högerextrema kultur är en sorts samhällets för­lorare av samma slag som de ­svenska jihadisterna som ­reser till Syrien. Med skillnaden att de främlingsfientliga svenskarna är tio gånger så många, eller mer. Och har ett politiskt parti som samlar tio procent av opinionen. Och kort sagt är tio ­gånger så farliga som den terroristsympatiserande förortsung­domen."

Nej, det där blev lite konstig matematik. Personer som i skrift diskuterar samhället och invandringspolitiken är inte farligare än personer som drömmer om att döda så många slumpmässiga människor som möjligt. Sådant sysslar inte "högerextremister" med. De diskuterar och bildar opinion på ett fullt demokratiskt sätt. Att de nämnda sajterna har tio gånger så många besökare som riksdagspartierna beror naturligtvis på att de ses som relevanta, då faktiskt en hel del förtigs och förvrids i de etablerade medierna.
4 kommentarer:

 1. Mycket bra argumentation, Tobbe!

  Jan Guillou är en megafon åt globalisterna. Allt han gjort är i deras sold.

  SvaraRadera
 2. Guillou skrev den 1:a boken om Arn och korstågen med syfte att lyfta upp araberna som ett ädelt och missförstått folk. Förvåningen måste ha varit stor när reaktionen istället blev ett enormt intresse för svensk medeltidshistoria. Guillou hämtade sig dock snabbt från denna miss och skrev i rask takt en serie böcker som gjorde honom förmögen. Dock verkar han fortfarande missnöjd med svenskarna ljumma inställning till araber.

  SvaraRadera
 3. Jan Guillou är en förvirrad föredetting! Inget att bry sig om han är bara långrandigt tjatig!

  SvaraRadera
 4. "eventuellt ha förberett ett attentat mot JP! - Jeg overværende sagen mod Muniar Awad i retten 23 januar og frem. Bevisførelsen er meget stærk, han er skyldig som bara Fan.....

  http://snaphanen.dk/2013/01/23/munir-awad-manden-sverige-glemte/

  SvaraRadera