söndag 23 juni 2013

Front National fick 46,2%
Den 23-årige kandidaten för Front National, Étienne Bousquet-Cassagne, nådde inte ända fram i söndagens omval i valdistriktet Villeneuve-sur-Lot. Han lyckades dock uppnå hela 46,2% och då skall man hålla i åtanke att samtliga övriga partier som vanligt gått samman i en "republikansk front" för att blockera Front National. Vann gjorde högerpartiet UMPs kandidat Jean-Louis Costes med 53,8%.

Själv kallar Bousquet-Cassagne resultatet för "en förlust med en smak av seger":

"Ensamma mot alla andra, går vi framåt på ett anmärkningsvärt sätt, vilket är ett mycket bra varsel för kommande val"

UMP-kandidaten å sin sida, tackade vänsterväljarna för att de slutit upp bakom honom för att förhindra att Front National fick en tredje plats i Nationalförsamlingen, vilket ju bevisar hur sammanvävda de båda blocken är i Frankrike, på samma sätt som man i Sverige gör vilka uppgörelser som helst för att utesluta SD. Dock var det uppenbarligen många vänsterväljare som trots sina partiers förmaningar, valde att lägga en röst på Front National.

Vid ett tidigare omval i L'Oise var Front National också mycket nära att erövra ytterligare en plats i Nationalförsamlingen, då Florence Italiani fick 48,6% i andra omgången.


2 kommentarer:

  1. Underbart att se sådana siffror! "En förlust med smak av seger" var väldigt bra sagt!

    SvaraRadera
  2. Jag hade nog gärna sett omvända siffror, men segern är nu inte långt borta. Cecilia Malmströms hävande av Marines åtalsimmunitet blir ju i betraktande av dessa siffror rena skämtet!

    SvaraRadera