måndag 3 juni 2013

Rasistchock: "Endast svensk om man är född här"
Egentligen är det fantastiskt hur låg tolerans vår statsideologi har för några som helst avvikande uppfattningar. En undersökning från UNHCR visar att endast 80% av svenska ungdomar helt hoppat på det påbjudna tåget. Man är nu förfärad över att var femte ungdom menar att endast den som är född i Sverige är svensk.

Överhuvudtaget tycker jag att diskussion kring vem som är svensk lätt blir väldigt fånig. Egentligen vet de flesta vad som är svenskt, men framför allt vad som inte är det. En person som är född utomlands, men har bott här i många år och har svenskt medborgarskap, är naturligtvis svensk till viss del, men uppfattar sig säkert själv som delvis chilensk, iransk eller vad det nu kan vara.

Undersökningen har också visat att ungdomar generellt har låg kunskap om "ensamkommande flyktingbarn". Det skall nog etablissemanget vara glada för. Skulle ungdomarna känna till sanningen om denna grupp skulle nog knappast 80% vara positiva till dem, så våra styrande får nog vara glada att indoktrineringen fungerar mycket väl. 100% styrda medborgare kan de nog inte hoppas på.

Som vanligt skall nu skolorna rycka in för att täta glappet. Allvarligt talat, med tanke på hur resultaten sjunker, skulle inte skolorna kunna fokusera på inlärning av kunskaper? Den här typen av propaganda matades vi med även på min tid, men den verkar inte ha bitit.


SvD


5 kommentarer:

 1. En irakisk flicka, född i Sverige av två irakiska föräldrar som emigrerade hit på 80-talet...är den flickan svensk? Nej, självklart inte.

  Den här diskussionen har tagits om och om igen.
  Svensk är etnicitet, det sitter i blodet. Eller rättare sagt, svenskar, finlandssvenskar och norrmän (östra Norge) är genetiskt samma folkslag. Danskar är skandinaver men som även har släktband med nordtyskar och friser (etnisk minoritet i Holland)

  Alla som invandrat de senaste 60 åren till Sverige kan inte vara etniska svenskar...även hur mycket dem vill.

  SvaraRadera
 2. Instämmer till fullo med Joakim.

  Rudyard Kipling föddes i Indien fast bodde mestadels i England.
  Gör det honom till indier, att han föddes i Indien?

  Wikipedia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även rocksångaren Cliff Richard är född i Indien.
   Rune

   Radera
 3. Svenskar är ju givetvis Andersson, Pettersson, Lundström och jag som det heter i Karusellvisan.
  Rune

  SvaraRadera
 4. "Hjälpa" eleverna att tycka rätt... Även mina barn har drabbats av propagandaapparaten men turligt nog är dom klipska nog att genomskåda snacket. Som många andra pojkar var min son intresserad av 2:a världskrigets historia. Intresset för historia dog dock snabbt när ämnet nästan enbart handlade om koncentrationsläger. Så går det till när man tar död på nyfikenhet o vetgirighet.

  SvaraRadera