lördag 29 juni 2013

Senaste medieattacken: SDU bjuder in "extremister"
Efter Aftonbladets letande i Kent Ekeroths mail, känner nu SvD att de kommit något på spåren. Det har visserligen varit känt hur länge som helst, är absolut inte chockerande, men vad gör man inte för att få svartmåla SD och SDU.

Till Almedalen har nämligen ungdomsförbundet bjudit in några andra europeiska nationalistiska ungdomsförbund. Det handlar om Ring Freiheitlicher Jugend från Österrike, Front National de la Jeunesse från Frankrike och Vlaams Belang Jongeren från Belgien. Själv ser jag förstås inte alls dessa organisationer som extrema, eftersom jag ofta lyfter fram moderpartierna på denna sida. SDUs ordförande Gustav Kasselstrand viker sig inte:

"Vi delar deras idéer och vill visa att vi ingår i en större rörelse. Det är med stolthet vi tar dem till Gotland."

För en kommentar har SvD vänt sig till den suspekte statsvetaren Andreas Johansson Heinö som kallar Front National för "klart rasistiska". Jag följer det mesta som kommer från partiet och hör aldrig någonting som skulle kunna kallas för rasism. Han menar också att Vlaams Belang "påminner om" Front National, trots att det i verkligheten är ett ganska annorlunda parti, där den främsta frågan handlar om Flanderns självständighet. Ring Freiheitlicher Jugend kallas förstås för "invandringsfientligt", med tillägget att de har en "antiislamistisk politik". Ja, det får vi verkligen hoppas att de har, då en pro-islamistisk politik inte skulle vara särskilt tilltalande för en sund människa.

5 kommentarer:

 1. Helt rätt att inte vika sig. Genom att göra det köper man drevets världsbild. Vanligt folk bryr sig inte ett skit om Ekroths epost.

  Tror att många med mig längtar efter en politiker som vågar stå upp för en åsikt som drevet anser kontroversiell. Jag tror det är ett misstag av Åkesson att försöka agera som en traditionell politiker. Dessa saknar i hög grad allmänhetens förtroende.

  SvaraRadera
 2. Kul initiativ av SDU.

  För mig var det en stor sak när Vlaams Blok förbjöds. Den homogena tystnaden i Svensk media och mina medmänniskors okunskap var också något som hade stor inverkan på mig. Det vore intressant att få Tobbes syn på detta.

  Jonatan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, visst finns det stor okunskap och många fördomar om nationalistiska rörelser i Europa, något jag försöker att avhjälpa genom mina små insatser här.
   Domen mot Vlaams Blok verkade inte vålla partiet någon större skada, då man helt enkelt återuppstod som Vlaams Belang.

   Radera
  2. Fast visst var det ändå bedrövligt dåligt av SVT och SR att helt negligera händelsen samtidigt som man i oändliga reportage rapporterar om stenkastning på Västbanken?

   Jonatan

   Radera
 3. Vad är det för fel på Sverige hur kan vi låta politiker och svt.köra skiten ur oss.och vi skall betala .om en hund pissar på mattan upp repare gånger så sätter vi en. fot i röva och skickar de ut genom dörren.men det gäller inte politiker.SVTs med arbetare !

  SvaraRadera