lördag 1 juni 2013

Marine Le Pen till attack mot islamisterna


Häromdagen var Marine Le Pen gäst i ett intervju-program, vilket ger oss ett nytt tillfälle att njuta av hennes klarspråk. Programledaren har en fantastisk ovana att avbryta henne, vilket gör samtalet något tjafsigt, men hon låter sig förstås inte tystas.

Saïd Arif är en algerisk islamist, som bland annat varit verksam i Afghanistan, Syrien, Europa och Tjetjenien. 2007 dömdes han i Frankrike för att ha förberett terrorattacker, men flyttades 2011 till husarrest. För ett par veckor sedan flydde han och är nu efterlyst av Interpol. Hur man överhuvudtaget kan omgärda en sådan person med så slapp säkerhet är förstås ett mysterium.Arif har bland annat sagt:

"Självmordsattacker har en ekonomisk dimension och är därför den bästa kampmetoden för islamister. Med en bil med sprängmedel dödar man 150 till 200 personer."

Michel Onfray är en fransk filosofie doktor, som befinner sig långt till vänster.10 kommentarer:

 1. Marine Le Pen är verkligen en rakryggad kvinna. Tänk om vi hade haft någon av hennes kaliber i Sverige. Här är alla så mesiga. Jag känner stor respekt inför henne och hennes tydliga avståndstagande från all politisk relativism när det gäller fundamentalister.

  "Je m'en moque" säger hon om fundamentalister som kan bli avrättade om de utvisas. Härligt! I Sverige kan man också säga: "som man bäddar får man ligga". Hennes rättframhet är oerhört befriande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Odens Vittnen1 juni 2013 22:48

   Muslimer och därmed besläktade verkar ha åtalsimmunitet i Sverige. De får kalla svenska kvinnor "jävla blonda hora", de får spöa sina fruar och systrar, kasta ut sina döttrar och systrar från balkonger. Heja Marine!

   Radera
 2. Javisst - den meningen är nog det bästa i hela intervjun...

  SvaraRadera
 3. Marine Le Pen 'loses immunity' over comparing Islamic prayers to Nazi occupation

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10092939/Marine-Le-Pen-loses-immunity-over-comparing-Islamic-prayers-to-Nazi-occupation.html

  The empire strikes back...

  SvaraRadera
 4. Tack för att tar dig tid att översätta de franska intervjuerna. Det är många som bara kan engelska som bara får sin bild av den franska politiska debatten via etablerade medier - med allt vad det innebär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite av syftet. Att ge en bild av fantastiska politiker i Europa, som i svensk media endast omnämns som "högerextremister".

   Radera
 5. Vad var det Onfray hade sagt vid en tidigare intervju?
  Möjligt han är långt ut på vänsterkanten, men jag har läste ett par av hans böcker där han är mycket kritisk till islam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känner inte jag heller till, men då även jag är nyfiken, skall jag leta lite...

   Radera
 6. Michel Onfray, även om han är ateistisk och kommunist, är väldigt intellektuellt ärlig. Han vågar också säga vad han tänker även när det är extremt politiskt inkorrekt. Han är lugn, extremt logisk och smart. Här var en typisk interview med honom, tio dagar sen:
  http://www.dailymotion.com/video/x10616q_bourdin-direct-michel-onfray-24-05_news
  Kanske kan du översätta den om du har lite tid kvar, Tobbe ? (Din franska är mkt bättre än min svenska ;) )

  SvaraRadera
 7. Tack för länken, Julien! Kul att jag även har en fransman som läsare...nu får jag vara extra noga med översättningarna ;-) Intervjun med Onfray är intressant, att även han som vänstermänniska helt enkelt säger som det är, och som du säger - ren logik.

  SvaraRadera