lördag 29 juni 2013

"Näthatarna göder Jimmie Åkesson"


Jonna Sima
På samma sätt som Expressen har mycket svårt att släppa sitt fantastiska avslöjande med den fåniga kortfilmen från en sommarnatt för tre år sedan, har nu Aftonbladet material för veckor framåt genom att ha hittat ett par mail från Kent Ekeroth till Avpixlat.

På dagens ledarsida hetsar man vidare. Observera till att börja med hur rubriken är formulerad. Att alla som engagerar sig på den invandringskritiska sidan automatiskt får stämpeln "näthatare" har vi väl nästan vant oss vid, men genom att dessutom använda uttrycket "göder", får man med ytterligare ett nedsättande uttryck. Antagligen skall vi helt enkelt få en bild där Jimmie Åkesson är ett svin, som matas av hatiska människor bakom tangentborden. Varför får vi aldrig höra om hur hatarna på Aftonbladet göder Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt? Eller hur det ständiga kelandet med Gustaf Fridolin och Åsa Romsson i SVT göder Miljöpartiet?

Jag försöker faktiskt förhålla mig ganska objektiv och tar del av fulmedia med ett relativt öppet sinne. Jag skulle påstå att om man nu vill kalla kritik och diskussion för hat, så är denna hatnivå inte mindre bland övriga partier eller de etablerade medierna. Kampanjerna mot enskilda företrädare för Sverigedemokraterna liknar ju oftast ren personförföljelse, där Erik Almqvist kände sig nödgad att lämna landet, efter att ha tramsat en natt för länge sedan.

Låt oss titta på ett par meningar i Jonna Simas korta inlägg:

"I verkligheten fungerar Ekeroth som ett slags arbetsledare för sajten."

Det vet ni överhuvudtaget ingenting om, och det bevisas knappast av de mail ni hittat. Jag vet inte heller något om Kent Ekeroths roll för Avpixlat, men det känns fantastiskt oviktigt. Vad mig anbelangar får han gärna upplåta bankkonto, vara arbetsledare eller vad han nu gör för denna viktiga nyhetskälla. Man gör också stort nummer av att Avpixlat skulle vara någon sorts informellt organ för SD. Vad är det för märkligt och kontroversiellt med det? Med tanke på hur partiet behandlas i etablerad media, behöver man naturligtvis ett eget forum, där man lyfter fram väsentligheter, till skillnad från det eviga smutskastandet i övrig media.

"När Aftonbladet sökte partiledaren Jimmie Åkesson vägrade han kommentera Ekeroths engagemang i sajten."

Återigen, partiets ledare behöver faktiskt inte studsa fram varje gång det skrivs dumheter i Aftonbladet. Det är nog bättre att inte säga någonting i det här läget, än att säga det vi alla tänker, nämligen "Jaha, det är möjligt att Ekeroth har en roll i Avpixlat. Jag bryr mig inte".

Slutligen blir det nästan komiskt när man anklagar Avpixlat för att "hänga ut" meningsmotståndare. Görs aldrig detta i Expressen och Aftonbladet? Om det nu är så förfärligt att kritisera meningsmotståndare, varför hänger ni i samma artikel ut Kent Ekeroth?3 kommentarer:

 1. Genom att varje dag läsa och kommentera vad de anti-svenska medierna skriver och säger, göder man dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det är jag inte så orolig för. Det skulle inte förändra någonting om jag bojkottade dem. Jag föredrar att bemöta och kritisera dem, och denna sida är förstås min enda möjlighet.

   Radera
  2. Tobbe, jag är evigt tacksam att du plöjer och destillerar skräpmedia så att jag slipper göda dessa med sidvisningar.
   /plainview

   Radera