lördag 29 juni 2013

Till mina läsareDet talas mycket om "hatsajter" i dessa dagar, som så ofta förut. Stämpeln verkar sättas på alla sidor som diskuterar migration ur ett kritiskt perspektiv, och även detta forum skulle antagligen få epitetet av etablissemanget. Mina trogna läsare har antagligen noterat att jag varken syftar till att sprida hat eller hets mot folkgrupp. Jag bemöter här ofta meningsmotståndare inom politik och media, men jag hatar ingen av dessa människor. Hat är ingen uppbyggelig inställning. Jag håller helt enkelt inte med dem och vill bemöta deras skriverier, inte attackera dem som personer, även om gränsen ibland är något suddig.

På samma sätt avser jag aldrig att hetsa mot folkgrupper. Visst, jag kritiserar en alltför generös invandring, och då måste man även tala om grupper, men syftet är inte att hetsa mot dessa grupper, eller individerna, utan att diskutera vad politiken kommer att medföra i framtiden. Vi skall rikta vår frustration mot de personer som driver politiken, och för opinion för den, inte mot de människor som kommer hit. Jag hoppas och tror att ni läsare håller med om att jag håller mig inom dessa ramar. Någon enstaka gång har det dykt upp någon kommentar om "judisk konspiration", eller hot mot en enstaka journalist. Dessa har raderats så fort jag sett dem.

Förutom att undvika hets mot folkgrupp eller hot (vilket i princip alla gör), skulle jag vilja uppmana er att använda något alias när ni kommenterar. Detta gör eventuella diskussioner lättare att följa och det är också trevligt att känna igen olika kommentatorer.

Slutligen vill jag påminna om den lilla knappen uppe till höger. Jag är för tillfället skribent på heltid och då jag är oppositionell, genererar detta inte någon inkomst. Ni som uppskattar sidan och vill att den skall fortsätta med dagliga uppdateringar, skänk gärna en liten slant ibland, för det ger mig dels en ytterligare sporre att fortsätta, dels har det en praktisk betydelse.

Tack alla ni som läser, kommenterar och uppskattar mitt forum!


4 kommentarer:

 1. Bra där Tobbe, jag läser varje dag så jag bidrar med 300 :-
  Trevlig sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det sporrar mig! Trevlig sommar själv!

   Radera
 2. Tack Tobbe, du gör ett bra jobb och jag läser dina eleganta formuleringar och insiktsfulla kommentarer varje dag med stort intresse och nöje. Donationen är gjord !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, för både de vänliga orden och det konkreta stödet! Fortsätt läs, så skall jag göra allt för att förbli så aktiv som möjligt här.

   Radera