onsdag 26 juni 2013

Sannfinländarna förbereder sig för regeringen


Matti Putkonen (SannF)

YLE berättar:

Nu måste Sannfinländarna ta skeden i vacker hand och inte måla in sig i ett hörn. Det betyder en EU-politik som möjliggör regeringsmedverkan i framtiden.

Det direktivet kommer Sannfinländarnas partiarbetare Matti Putkonen med inför partikongressen i Joensuu på veckoslutet.
- Om vi till exempel går in för att lämna euron och arrangera en folkomröstning om EU så kan vi glömma en regeringsmedverkan.

Sannfinländarna kommer på mötet i Joensuu att diskutera valprogrammet inför Europaparlamentsvalet nästa år, men nästa riksdagsvalprogram är också viktigt.
Enligt Putkonen ska Sannfinländarna säga nej till de nuvarande trenderna med inkomstöverföringar och bankunioner, men exakt hur detta ska bakas ihop med formuleringar som möjliggör en regeringsmedverkan vill han att mötet kommer överens om.
- Visst kommer det här att väcka mycket diskussion, säger Putkonen.3 kommentarer:

 1. http://www.aftonbladet.se/debatt/article10485140.ab
  Skomakaren i Rosengård (Hittat hos Merit Wager)

  Varför tar AB in en sån här artikel? Håller man på att förbereda en ny agenda för sossarna; hårdare tag i flyktingpolitiken, när sossarna kommer i regeringsställning 2014?

  "Öppen anstalt" var en väldigt välfunnen beskrivning

  En proteströrelse a la Junilistan, ett enfrågeparti, som lätt skulle komma in i riksdagen? Ja, för att uppmana till stöd för Sverigedemokraterna går ju inte för sig på AB:s sidor

  Ursäkta att detta inte hörde till ämnet för bloggposten, men det var så pass "breaking" att det måste uppmärksammas

  /BEJ

  SvaraRadera
 2. Nja, den artikeln är vad jag vill minnas från 2004...

  SvaraRadera
 3. Såg det sen; lite pinsamt (man får se upp med M.W. ibland). Kändes dock väldigt aktuell (vilket också var M.W:s poäng på en direkt fråga), varför jag tyckte det var sensationellt om den införts nu.

  Tror i alla fall att SAP kommer att göra ngt åt asyleländet, när de får makten 2014; något radikalt måste göras, och det är bara sossarna som vågar göra det. De tillhör ju det "goda" laget..

  SvaraRadera