lördag 6 juli 2013

"Attacken" mot Mona II: Julafton på redaktionernaTvå ord riktade till Mona Sahlin har nu orsakat stor upphetsning i mediekåren, vilket man kanske kunde förvänta sig. Sahlin frågade en person som tittade på henne vad han tittade på, varpå svaret blev "en landsförrädare". Denna icke-händelse förtjänar förstås inte någon som helst uppmärksamhet, men Aftonbladet och Expressen tar fram storsläggan med en rapportering som är så patetisk att den blir komisk:

"Mona Sahlin förföljdes och kallades 'landsförrädare' av nazister på Visbys gator i natt.
Men skrämd till tystnad är hon inte.
– Nej, nej, jag blir mest arg, säger tidigare S-ledaren.
I dag på morgonen kontaktades hon av Stefan Löfven som ville försäkra sig om att hon mår bra efter händelsen."

Nej, varför skulle hon vara skrämd till tystnad? Vid det här laget måste hon vara mycket medveten om att hundratusentals svenskar ser henne som just landsförrädare. Ringde Stefan Löfven även till de SvPare som fick lyssna på skrän om "nassesvin" under hela sitt torgmöte? Oroar sig Aftonbladet för hur de mår? Eller alla de sverigedemokrater runt om i landet som hotas, misshandlas och får sina hem vandaliserade? Hur många artiklar skrevs när en man spottade på Jimmie Åkesson?

"Sedan hon avgick som Socialdemokraternas partiledare sitter hon i Expos styrelse och här på plats i Visby har hon deltagit i en fredlig manifestation där man vände ryggen mot nazistiska Svenskarnas parti, som höll torgmöte."

Efter sitt alltför sena utträde ur svensk politik, såg hon framför sig en rad av internationella toppjobb. Eftersom hon dock saknar all kompetens, landade de storslagna drömmarna på en plats lite mer anpassad för hennes nivå; Expos styrelse.

"För tio år sedan mördades Mona Sahlins nära väninna Anna Lindh efter att ha blivit överfallen. Sahlin vill inte gå in på vilka tankar nattens händelse väcker hos henne.
– Men det är klart att jag tänker på Anna, det gör jag varje dag, det är inte bara nu. Det har hänt väldigt mycket med skyddet sedan mordet på Anna. Dess bättre."

Nja, nu var det väl ändå ingen som tänkte mörda henne? Vi kan nog däremot vara säkra på att många av de som deltog i manifestationen med Mona gärna skulle mördat företrädarna för SvP.

Slutligen vill jag återigen understryka att jag tycker att alla hot mot politiker eller journalister är förkastliga, men en person som arbetar för den åsiktsregistrerande hatmyndigheten Expo är den siste som skall beklaga sig.

Aftonbladet
SvD
DN

2 kommentarer:

  1. Var finns bidbevisen?

    SvaraRadera
  2. Anna Lindh hade väl aldrig dött om 7-klövern varit restriktiv i sin invandringspolitik eftersom den som höll i kniven var en invandrare ?

    SvaraRadera