lördag 6 juli 2013

Även Annie Lööf lyfter fram SD
Idag är det Centerpartiets dag i Almedalen och även Annie Lööf kände att det var viktigt att markera mot Sverigedemokraterna. Naturligtvis var attackerna på sedvanlig sandlådenivå.

"Jimmie Åkesson är rädd för att fler människor ska komma hit. Jag är rädd för att de inte ska komma hit"

Det påståendet skulle jag gärna sett att Lööf utvecklade lite. Vad exakt är du rädd skall hända om det inte varje år kommer några tiotusen från Afrika och Mellanöstern? Är det oron för inavel som spökar igen?

"I Jimmie Åkessons Sverige behöver vi inte visa solidaritet. När han står på den här scenen och har mage att kalla dagen då papperslösa barn, unga, kvinnor och män får rätt till vård, för en skammens dag, då mår jag illa"

När det gäller dessa personer som uppehåller sig illegalt i landet, förstår jag inte alls hur Sjuklöverns företrädare tänker. Annie Lööf får gärna tycka att alla människor i världen skall ha skola och sjukvård i Sverige, men varför då överhuvudtaget ha någon som helst reglering kring invandringen? Vi skulle ju spara oerhört mycket pengar på byråkrati om vi avskaffade alla processer på Migrationsverket. Trots att vi har en massinvandring, finns det ändå individer som får avslag på sin asylsökan, eller kanske inte ens söker. Är det inte en skam att individer som inte ens får vistas i landet, plötsligt skall ha tillgång till skola och fri sjuk- och tandvård?

Det roliga med fenomenet att samtliga partiledare inom Sjuklövern känner ett inre tvång att fördöma SD, är ju hur det tydliggör att det bara finns ett riktigt oppositionsparti. Möjligen får dessa partiledare en klapp på axeln av sina partisekreterare för att de "stod upp mot främlingsfientligheten" eller något liknande, men i verkligheten gynnar ju denna fokusering på SD endast just SD.

Direkt efter den pliktskyldiga attacken mot partiet, kommer nästa retoriska höjdpunk, när Lööf plockar upp en lapp med tre punkter ur en väska:

 "Jag tog med dem i en väska. Den kostar 20 spänn och är köpt på loppis"

Nej, det var inte direkt Marine Le Pen som stod på scenen i Almedalen.

Aftonbladet2 kommentarer:

 1. Sverigedemokraterna behöver putsa lite på sin retorik: "Skammens dag" var ingen höjdare direkt!

  En utmanare som SD får aldrig lämna några blottor i garden. Får motståndaren aldrig in några slag, blir det till slut den som blir utbuad

  "..inte direkt Marine Le Pen.."; mitt i prick!!

  SvaraRadera
 2. Om det inte är en "skammens dag", vad är det då? Jublets dag?

  Skammens dag passar in perfekt, då det är en skam att svenska skattebetalare skall få betala MER för sin vård som de via skattemedel betalar för, samtidigt som kriminella får allt gratis.
  Finns det något bättre ord, så kom gärna med det.

  SvaraRadera