torsdag 4 juli 2013

Kollektivet mot islamofobi i Frankrike
Organisationens symbol. Enligt Ivan Rioufol (som också anmälts) från Le Figaro är förkortningen utformad för att på arabiska kunna utläsas som "Sif", vilket skall betyda "islams svärd".


Som bekant fråntogs Marine Le Pen sin immunitet häromdagen, för att kunna åtalas i Frankrike. Denna process är naturligtvis rakt igenom politisk och ytterligare ett försök att tysta henne, särskilt eftersom den baseras på ett tre år gammalt uttalande från ett internt partimöte.

Men hur påbörjades egentligen den här processen? Jo, en anmälan kom in från en organisation som kallar sig "Kollektivet mot islamofobi i Frankrike" (CCIF). Låt oss titta närmare på vad denna organisation egentligen är.

Presidenten heter Samy Debah och är imam i Paris-förorten Garges-lès-Gonesse. 1990 grundade han organisationen "Le Rappel", vars enda syfte var att försvara flickors rätt att bära slöja i de strikt sekulära franska skolorna. Organisationens kassör jämförde kraven på sekularitet med folkmord: "Efter den etniska rensningen i Rwanda och den religiösa rensningen i Bosnien har vi nu en klädesmässig och intellektuell rensning i Frankrike".

Marwan Muhammad

CCIFs talesman heter Marwan Muhammad och har förklarat:

"Jag tänker promenera på gatan klädd som jag vill. Jag tänker ge mina barn en religiös undervisning. Jag tänker fasta när och hur jag vill. Jag tänker be när och hur jag vill. På gatan om jag vill. I parker om jag vill."

2011 deklarerade han i moskén i Orly:

"Vem har rätt att säga att Frankrike om om 30 eller 40 år inte kommer att vara ett muslimskt land? Vem har rätt till det? Ingen i detta land har rätt att ta ifrån oss det. Ingen har rätt att förneka oss detta hopp. Att förneka oss rätten att hoppas på ett globalt samhälle som är troget islam. Ingen har i detta land rätten att definiera för oss vad den franska identiteten är."

Dessa människor har alltså anmält Marine Le Pen, för att hon sagt att de provokativa blockaderna av gator och torg i Frankrike är en sorts ockupation. Frankrike skall nämligen bli ett islamiskt land och den som motsätter sig det måste hysa en sjuklig rädsla inför denna framtid, en fobi som måste bestraffas.


2 kommentarer:

  1. Hej Tobbe! Tycker din blogg är helt fantastisk! Speciellt uppdateringarna från kontinenten är spännande. Undrar ifall du är intresserad av att översätta det här klippet från Geert Wilders som har ganska många views:


    https://www.youtube.com/watch?v=koMAXgsc2VI

    SvaraRadera
  2. Hej Unknown! Tack för de vänliga orden och tipset! Wilders anförande i klippet är bra, och så snart jag får tid är det inte omöjigt att det dyker upp här!

    SvaraRadera