tisdag 9 juli 2013

Mediechock: EU-romer får inte samma förmåner som illegala!


Häromdagen fick så personer som uppehåller sig illegalt i landet rätt till skola och i princip gratis sjuk- och tandvård. Rapport har idag dock hittat en liten skandal, då det visar sig att EU-medborgare på resa i Sverige inte får samma förmåner. Särskilt bekymrad är man förstås för romer från Bulgarien och Rumänien. Visserligen får de naturligtvis akutsjukvård, men nyhetsprogrammet förfäras av att de inte har rätt till gratis vård av mer kronisk karaktär. En gissning är att de inte skulle få det någon annanstans heller, men när vi nu i Sverige ger det till illegala, borde vi kanske utvidga det till alla andra också.


5 kommentarer:

 1. Godhetens Sverige i repris.... Kjære skattebetalere, krok ryggen och betala, skatthøjning om hørnet. Lol.

  SvaraRadera
 2. Absolut! Fri sjuk och tandvård till ALLA som bara sticker stortån över gränsen. Varför plåga ihjäl landet sakta när de kan ta död på det snabbt och enkelt? Ju fortare desto bättre! Varför ha någon landsgräns över huvud taget?

  SvaraRadera
 3. Hur kan man skilja på dessa individer och papperslösa?

  SvaraRadera
 4. Borde man inte ha uppsökande verksamhet? Många har det ju så svårt att de inte orkar eller kan ta tåg eller bil eller cykel till sverige. De kan vara för sjuka eller för fattiga. Då är det inte mer än rätt att vi letar upp de människorna runtom i europa, där de har det så svårt. Och för dem till trygghet hos oss. Det är ju faktiskt vårt ansvar, nu när vi har ett så framgångsrikt land. Kanske kunde svenska myndigheter samarbeta med organisationer som redan jobbar lite åt det här hållet. För att verkligen få upp effektiviteten i omhändertagandet;)

  SvaraRadera
 5. De får den vård som EU föreskriver så enkelt är det. I motsats till i Spanien där man försöker smita undan från att ge EU-medborgare "vård som inte kan anstå".

  SvaraRadera