tisdag 9 juli 2013

Sverigedemokraterna. Och de snälla.
Sourze.se dyker det idag upp en liten pk-krönika mot Sverigedemokraterna. Inlägget är förstås idiotiskt, men ändå klargörande, för det ger oss en liten inblick i dessa människors intellektuella höjd. Malin Michea, som skrivit alstret, skall dock ha ett erkännande för att hon erkänner att hon tänker som ett litet barn.

"Är det inte just när vi står där med röstkortet i handen, som vi borde vända oss inåt och lyssna på ekot av rösten från en kärleksfull vuxenvärld som en gång önskade oss karaktär, integritet och viljan att göra gott för andra?"
 
Så enkelt är det alltså. Vi behöver inte fundera så mycket på hur ett samhälle bäst utformas, eller vilka konsekvenser politiska beslut får, eftersom det handlar om att vara snäll och då röstar man vänster.
 
"Minns ni? Den tydliga gränsen mellan gott och ont, snällt och elakt. Sagor, filmer och fröken i skolan tillhandahöll en moral som var lätt att följa. Man ska vara snäll. Alla människor är lika värda. Den som retas och säger taskiga saker är elak och vi ska säga ifrån när sådant händer."

De flesta är tydligen snälla, med ett självklart undantag:

"Majoriteten av alla svenska politiska partier, stora som små, har som ambition att vilja göra gott. Vara snälla. Hur de ska bära sig åt för att vara snälla, det bråkas det mycket om. Vilka de vill vara extra snälla mot, det kan skilja sig ibland. Hur tokiga resonemangen än blir stundtals, finns det ändå inget tvivel om att någon form av god avsikt ligger inbäddad i grunden för den politik man vill bedriva.
[...]
Så har vi undantagen, varav Sverigedemokraterna är det mest välkända och populära. De vill inte vara snälla mot alla; de är till och med elaka mot människor ganska ofta."


Inte heller de människor som exempelvis lyssnade på Jimmie Åkesson i Almedalen är snälla, för de hotar tydligen personer som Malin Michea:

"Vilka står i Sverigedemokraternas publik?
Alla vi som kritiserar Sverigedemokraterna har en ganska bra uppfattning om det. Från journalister till debattörer i de sociala medierna, alla vi som har fått höra av Sverigedemokraternas anhängare att vi borde bli våldtagna, att vi är landsförrädare, att vi är fiender till det här landet."


"För idag är det inte lika självklart längre, det här med att vara snäll. I alla fall inte mot alla. Och jag undrar hur de vuxna som liksom Sverigedemokraterna tycker att det bara är vissa människor men inte andra som ska få ta del av snällheten, förklarar det här med gott och ont för sina barn när de läser godnattsagan och måste svara på frågor."

Varför sprider jag detta trams? Därför att just denna text visar ganska väl varför debatten ser ut som den gör. I Sverige förs debatten på en 5-årings nivå, just för att våra motståndares intellektuella höjd och analyser ligger där. Det är därför som Fredrik Reinfeldt kan bemöta ett resonerande inlägg av Jimmie Åkesson med att "han vill ge sig på invandrare". Det är därför som en miljöpartist kan fråga Åkesson "vet du hur det ser ut i Somalia?"

Det gäller att vara snäll och det är man endast om man vill ta hit alla människor, till det snälla landet.6 kommentarer:

 1. Inte ens Malin som är så snäll,är tillräckligt snäll,snyft snyft det finns 40 miljoner människor på flykt,alla kan eller vill inte Malin ge en fristad i Sverige,skäms Malin!

  SvaraRadera
 2. Israelerna har lärt sig den hårda vägen vad som händer när man är snäll och inte gör motstånd. Idag är dom den kanske minst snälla av alla nationer.

  SvaraRadera
 3. Nu blir jag konfunderad. Vad är Sourz.se? Besöker deras hemsida, och det verkar vara en plats där vem som helst får publicera sig. Det här inlägget är ju skrivet av en person som inte lärt sig argumenterandets former (det har väl inte många pk-krönikörer heller :P). Men såklart argumentet "snällhet" är irrelevant och vad mer kan man säga?

  Hehe, lite rolig artikel.

  // Magne

  SvaraRadera
 4. Men suget efter att vara "snäll" är starkt. Speciellt när man som jag nyligen blivit paria för ett syskon efter att ha erkänt "jag röstar på SD". Sen var den kvällen - och relationen - förstörd.
  Social stigmatisering är ett mycket effektivt vapen att förtrycka människor med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har två saker att välja på; rösta på det minst dåliga alternativet och hoppas på att trenden vänder eller se landet gå under.

   Med det första alternativet så kanske du får ett erkännande av ditt syskon även om det är tveksamt. I det andra fallet så är det troligare att du får rätt av ditt syskon om ni överlever så långt vilket dock inte landet kommer att göra.

   Jag kommer att rösta på SD som det ser ut just nu, inte för att jag är sverigedemokrat utan för att jag ser dem som den enda vägen att få slut på den nationsförstörande invandringen och islamiseringen av Sverige.

   Jag tycker Åkesson ger ett bra intryck och gör ett bra jobb men det finns krafter inom partiet som jag kopplar samman med dem som orkestrerar västvärldens kollaps.

   Stå på dig, annars gör någon annan det.

   Radera
 5. Skön omskrivning utav "vara en mes som låter andra sko sig på ens bekostnad" till att "vara snäll". Jadu, vänd andra kinden till, och se vart det tar dig här i livet...

  P.S. Starkt utav dig, Anna.

  SvaraRadera