torsdag 11 juli 2013

Mona Sahlin försöker plocka poäng på Balkan-krigenI dessa dagar förefaller Mona Sahlin göra allt för att komma tillbaka till rampljuset. För några dagar sedan fick hon stort genomslag i media för att någon kallat henne landsförrädare, idag använder hon krigen på Balkan för att få synas och få med några ord om mångkultur. Tillsammans med sin vapenbroder på Expo, Alex Bengtsson, publicerar hon ett inlägg kallat "Våga tala om rasismens yttersta konsekvenser". Som ni förstår handlar det om att kritik mot invandringspolitiken är början på folkmord.

Vad som skedde på 1990-talet i det forna Jugoslavien är svårförståeligt för de flesta svenskar och för någon med Mona Sahlins bildningsnivå måste det vara fullständigt obegripligt. I brist på någon kunskap om ämnet tolkar hon förstås det enligt sina egna begränsade referensramar i Sverige.

"I debatten om rasism och högerextrema partiers framgångar landar analysen ofta i att det handlar om okunskap och utanförskap. De som söker sig till rasistiska rörelser beskrivs som missnöjda människor som inte riktigt vet vad de ger sig in på. Det råder ingen tvekan om att faktorer som ekonomiska klyftor och låg utbildningsnivå kan leda till att högerextrema och nationalistiska partier når framgångar."

Till att börja med blir det förstås lite humor när Mona Sahlin, av alla människor, talar om "låg utbildningsnivå". Var det hennes egen gnistrande intelligens och höga utbildning som förde henne till Socialdemokraterna? Sedan så har faktiskt inte motståndet mot massinvandring i länder som Sverige, Frankrike eller Belgien, någonting med händelserna på Balkan att göra. Motsättningarna på Balkan bottnar i flera hundra års historia, medan den groteska omvandling Västeuropa genomgår sker oerhört snabbt och är mycket onaturlig. Sedan var faktiskt inte exempelvis Slobadan Milosevic nationalist, utan socialist, men troligen framför allt en opportunist, som använde de medel han kunde för att få makt.

Man försöker sedan återigen använda krigen för att göra någon sorts poäng om Sverige:

"Folkmordet i Srebrenica 1995 var inte enbart resultatet av nationalistisk och antimuslimsk propaganda."

Antimuslimsk propaganda? Nu vet naturligtvis inte Mona Sahlin det, men i själva verket påbörjades Jugoslaviens sönderfall genom att Slovenien och Kroatien förklarade sig självständiga. Konflikten i Bosnien kom något senare. Det inrikespolitiska tramset fortsätter:

"Folkmordet i Srebrenica var en del i en attack mot det mångkulturella samhället.

Men vi säger också att lärdomarna från platser och länder där folkmord har skett genom historien visar tydligt att vi aldrig någonsin, någonstans, kan legitimera kollektivt skuldbeläggande, nationalistiska idéer och strävan efter etnisk och kulturell homogenitet."

Om man nu, likt Sahlin, skall använda denna tragedi för sina egna syften, skulle man också kunna säga att konflikten just var ett resultat av ett mångkulturellt land, och beviset för att det inte fungerar. Den poängen tänker jag dock inte göra, för de kulturella, etniska och språkliga skillnaderna var små i Jugoslavien, jämfört med vad vi nu skall påtvingas.

Det är just personer som Mona Sahlin och hennes gelikar i etablissemanget som försöker leda vårt land till inbördeskrig. Jag skulle hellre se ett inlägg av dessa människor, där de pekar på ett land där alla världens folk, varav en stor del muslimer, bor tillsammans utan konflikter.11 kommentarer:

 1. Men vem orkar längre bry sig om surkärringen???

  SvaraRadera
 2. Nja, känner folk som överlevt srebrenica, och tycker att dina kommentarer visar på en intelligens som är långt under Mona Sahlins nivå (för att nu påpeka det). Balkans krig bygger inte på konflikter från förr, den bygger på att man tillåter fascister, nationalister, rasister och andra extremer att göra vad de vill med invändningar på att vi faktiskt har rätt till demokrati och yttrandefrihet. Vad i helvete har ngn som levde för 500 år sedan med det faktum att en fascist trycker på avtryckaren och avrättar en människa ? Bara dåliga ursäkter för idioter. Nej man lät folk som borde suttit i fängelser och som det har visat sig sedan borde ha varit kvar där gå lösa. Och yttrandefrihet som leder till massmord är en sak som jag personligen inte vill ha. Är man inte påläst och vet man inte åtminstone 10-20 saker om ett land så ska man nog fundera på om man överhuvudtaget ska kommentera saker. Risken är påfallande stor att ngn kommer på dig att snacka skit. Som t.ex att man inte kan bo i ett mångkulturellt samhälle. Självklart kan man det, men inte om det finns fascister som gör allt för förstöra det. Till slut för att öppna dina ögon så handlar varenda konflikt, varenda krig om pengar, dvs, vad fanns det i Bosnien som Serberna ville ha? Tja dags att läsa på istället för att använda sig av klischeargument som varenda person som har en IQ över 20 inte går på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Balkans krig bygger inte på konflikter från förr, den bygger på att man tillåter fascister, nationalister, rasister och andra extremer att göra vad de vill med invändningar på att vi faktiskt har rätt till demokrati och yttrandefrihet."

   Med sådana utsagor bör du iaktaga viss försiktighet med att anklaga andra för att vara okunniga. Det är knappast lönt att försöka föra en diskussion med dig, men du får gärna bevisa att jag har fel.

   Radera
  2. Glömde du inte kommunister, socialister och islamister? De du nämnde har inte haft så mycken makt i regionen som de jag radade upp.

   "Som t.ex att man inte kan bo i ett mångkulturellt samhälle. Självklart kan man det,"

   Vad har du för gott exempel på detta?

   Radera
  3. 13:41 Ja, så här blir det när man pingar Aftonbladet - någon otrevlig vänstermänniska tittar in och får ur sig ett "fascist" och "snackar skit". Av din argumentation förstår jag att du vill förbjuda exempelvis SD också, ja helst alla som inte är kommunister. Att alla konflikter har med pengar att göra får du också gärna ge källa på.

   Radera
  4. Jaha, så nu vet vi att Balkankriget handlade om pengar och inte hade nåt att göra med de gamla motsättningar som blossat upp i området ungefär vart 50:e år. Jugoslavien tillsammans med Libanon utgör de två främsta skräckexemplen på mångkultur. 7-klövern och deras hjälptrupper Massmedia och Kulturarbetare står för en enorm risktagning i sitt överoptimistiska projekt att omvandla Sverige som vi känner det till nåt okänt dimhöljt Utopia.

   Radera
 3. Hon skulle fortsatt som snabbköpskassörska och åkt raggarbil på fritiden !

  SvaraRadera
 4. Skälen till varför de i medierna så kallade "högerextrema" partierna har framgångar i väst har inga kopplingar till forna Jugoslavien.
  Skälen i väst är:
  * I grund och botten en protest mot en globalisering som pågår till några av länderna i väst.
  * Allt fler medborgare ser och upplever negativa konsekvenser av en kontinuerligt stor invandring. Det kan handla om allt från ett succesivt växande utanförskap, segregering och därtill en växande "gettofiering" av städer och orter, kriminalitet och brottslighet som följer i dess kölvatten, till växande sociala problem som uppstår när mängder av olika kulturer och religioner skall leva sida vid sida etc.
  * "Avnationaliseringen" som politiker och inte minst opinionsbildare på de etablerade medierna bedriver där man indoktrinerar medborgarna med propaganda i syfte att skapa tolerans för ökad mångkultur och den kontinuerligt stora invandringen som i slutänden på ett naturligt sätt kommer att fasa bort allt som kan uppfattas som "svenskt", samt skapa tolerans bland medborgarna för ett helt nytt kulturellt och etniskt Sverige. I denna indoktrinering blir det fullt legitimt att tex. offentligt kritisera, nervärdera och förakta allt som kan uppfattas som svenskt i samhället, medans den som gör detsamma mot någon annan inkommande kultur, religion snabbt tilldelas fruktade och avskräckande etiketter för att avskräcka osv.
  Denna öppet "svensfientliga" retorik har allt fler medborgare, sannolikt inte endast i Sverige, börjat se igenom och därmed ifrågasätta. När retoriken ses igenom så uppenbarar sig något högst vidervärdigt. Mona Sahlin har tex. själv uttryckt offentligt: "Jag avskyr allt genuint svenskt", ett utspel som närmast anses som belönande men som aldrig skulle gå att istället uttrycka: "Jag avsky allt genuint somaliskt" eller liknande.
  Dvs. den indoktrinerande "avnationaliserings-retoriken" har gått alldeles för långt, man har skjutit sig själv i foten i sin stora iver över att få acceptans för den mångkulturella och samhällsförändrande linje som man kräver att alla skall förhålla sig positiva till.

  * Globalisering. * En allt för stor invandring på alltför kort tid. * Och ett lögnaktigt etablissemang som försöker skapa tolerans och acceptans via svenskfientlighet och via i många fall lögner och undanhållande av verklighetsbaserande fakta etc., är sannolikt roten till varför sk. "högerextrema" partier går fram i stora delar av västeuropa. Det är dock självförvållat av beslutsfattande politiker och opinionsbildare som skapat ett tomrum i "samhällsberättelsen" där problematik i "känsliga" frågor tystast ner och sopats under mattan snarare än lagt upp på bordet.
  Ett tomrum där en beskrivning om samhället och dess problematik, och vart samhället är på väg, helt har saknats. När detta uppstår så kommer någon till slut se till att detta tomrum blir representerat med röster...

  SvaraRadera
 5. Om detta har någon betydelse för svensk politik betyder det att Mona mfl kommer att ha inflytande över (s) vid en valseger.

  Texten visar att Mona och sosseriet fortfarande menar att alla som tycker som sitt land, sitt folk och sin kultur är att betrakta som potentiella folkmördare. Det är lika nyanserat som George Bush, antingen är du med mig eller så är du mot mig.

  Det är lätt ett bemöta genom att ge igen med samma mynt, alla som tycker att socialdemokrati är det minsta sympatiskt är medskyldiga till Stalins utrensningar.

  Det är oseriöst, Mona har alltid varit oseriös och om hon har någon betydelse är för (s), är (s) oseriöst.

  Löfven verkar vara en hedersknyffel, men de personer som står bakom honom är samma personer som ansåg att Mona skulle bli en strålande statsminister. Det finns all anledning att ifrågasätta deras bedömningsförmåga.  SvaraRadera
 6. Osynlige Mannen14 juli 2013 19:19

  De flesta av oss känner nog till Division Nordland som bestod av Skandinaver som frivilligt värvats till nazi-tyska SS. Hur många känner till att den av Storbrittanien avsatte stormuftin för Jerusalem; Haj Amin al-Husseini, hjälpte sin gode vän Adolf Hitler att rekrytera en SS-division bestående av frivilliga muslimer från Bosnien? En SS-division som bland annat skötte ruljangsen av ett stort utrotningsläger. Där mördades givetvis alla judar och zigenare som kunde uppbringas. Men den största folkgruppen som mördades var - Serber. I en del av världen där blodshämnd ses som en självklarhet, framstår serbernas folkmord på muslimer 50 år senare inte som fullt så gåtfullt. Haj Amin al-Husseini hade förresten en yngre släkting som blev världskänd: Mohammed Abdel Rahman Abdel Raouf Arafat al-Qudwa al-Husseini (mest känd under namnet Yassir Arafat, född i Egypten, död i Frankrike.)

  SvaraRadera
 7. Underskatta inte Mååååååååååååååååååånas akademiska madskillzz. Hon är banne mig både utbildad och bildad.

  Hon har faktiskt tagit studenten på samhällsvetenskaplig (tänk er - 3 år gymnasie) _och_ gått en (S)pecial-kurs i engelska då någon insåg att vi inte kunde ha en påläggskalv till statsministerposten som inte kunde prata engelska.

  Dessutom har hon uppnått en enastående bildning genom sitt diggande av Springsteen.

  Hennes efterföljare Juholt har nästan lika tunga akademiska meriter: 2å9 som slutbetyg på tvåårig social linje. Han hade gått läshuvud, men lite svårt för matte enligt sin klassföreståndares utsaga. (Mannen är gränsandes till retarderad enligt min utsaga.)

  Den nuvarande fackpampen syns ju aldrig i media, så det är svårt att bedömma sagda individs begåvning.

  --
  On topic: den uppenbart högbegåvade kritikern av inlägget (som inte begripit vare sig forna Jugoslaviens sönderfall, meningsbyggnad eller styckesindelningens positiva inverkan på en wall-of-text) har missat den utlösande faktorn bakom konflikten. Nämligen att man slutade vara en repressiv kommunistdiktatur.

  När repressionen upphörde brakade multikulturen samman.

  Så: vi har att välja mellan repression eller kaos. Välj gift själv.

  Själv längtar jag, trots Palme och såsserihegemoni, tillbaks till min barndoms sjuttiotal... Then again, jag tillhör förmodligen den del av svenskarna som ska "integreras i det nya Sverige"... Gulag nästa?

  ./Högerspöket

  SvaraRadera