torsdag 11 juli 2013

Dagens citat: Jasenko Selimovic"Hade vi lärt oss någonting om mekanismerna bakom kriget i forna Jugoslavien skulle vi förstå att de främlingsfientliga som börjar dyka upp överallt i Europa använder sig av liknande retorik och skapar samma motsättningar, bara i mindre skala. Åkessons, Le Pens eller Vlaams Belangs retorik är lik Milosevics."
Även opportunisten och Erik Ullenhags hantlangare Jasenko Selimovic försöker nu plocka poäng på tragedin på Balkan, med anledning av att det idag är minnesdagen för massakern i Srebrenica. Slobodan Milosevic var en produkt av det kommunistiska systemet i Jugoslavien och, liksom Selimovic själv, en opportunist, som först när vinden började vända infogade sig i en serbisk nationalism.

Det är motbjudande att en person från Balkan använder sin egen regions brutalitet för att slå mot fullt demokratiska partier i Västeuropa, varav inget har folkmord på sitt program. Det är snarare för att undvika framtida konflikter, likt den på Balkan, som nämnda partier motsätter sig massinvandringen. Folken i det forna Jugoslavien hade levt sida vid sida i hundratals år, medan vi förutsätts problemfritt kunna absorbera all världens mycket olika kulturer. När inbördeskriget kommer här, är det ni i medie- och politikeretablissemanget som är de skyldiga, inte några "högerextremister".

Tidigare inlägg: Opportunisten Jasenko Selimovic

SvD


 

3 kommentarer:

 1. Han är ju trots allt Ullenhags statssekreterare. Vad mer kan man begära? Han är nog snäppet värre än Ullenhag i sina jämförelser, som är alldeles horribla. Ena dagen ska nationalistiska strömmar förbjudas, för vi vet ju hur det gick i andra världskriget. Andra dagen är det jämförelser mellan europas nationalism och massmorden i Jugoslavien. Vi lär nog se en riktig kioskvältare nästa gång denne man får spel.

  // MAGNE

  SvaraRadera
 2. "som först när vinden började vända infogade sig i en serbisk nationalism". Hur menar du?

  SvaraRadera
 3. Syftade främst på att han i åratal var en kommunistisk apparatchik, som levererade det tal som då krävdes.

  SvaraRadera