tisdag 27 augusti 2013

"Bilda gemensam front mot extremismen"Uppropet illustreras förstås med en bild
på Ungerska gardet, som dels är förbjudet,
dels inte har någonting med texten att göra.

Idag reser sig folk efter folk i Europa, för att återerövra sina nationer, sätta stopp för kolonialisering från Tredje världen och avskaffa Europeiska Unionens överhöghet. De folkliga och nationalistiska partierna skördar ständigt nya framgångar och är på god väg att ta makten i länder som exempelvis Nederländerna och Frankrike. Jag är en av de som alltid understryker att vi i Sverige inte är ensamma, att kampen är europeisk, att vi har mycket att lära av varandra och att nationalister över hela Europa bör samarbeta.

Som någon sorts motreaktion har idag några europeiska liberaler, däribland vår egen Jasenko Selimovic, skrivit ett gemensamt upprop, för att "bilda gemensam front mot extremismen". Redan deras artikel visar att de är chanslösa. Istället för att presentera en egen vision, räknar man helt enkelt upp några folkliga rörelser och förser dessa med epitet och överdrifter.

"Ett populistiskt spöke går runt Europa. Inte sedan andra världskriget har det funnits så många främlingsfientliga partier i Europas folkvalda församlingar. Nästa års Europaval kommer därför att till mångt och mycket handla om hur många av de främlingsfientliga partierna som kommer lyckas ta sig in i Europaparlamentet."

Redan från början sätter man alltså tonen med "extremt" hit och "främlingsfientligt" dit. Hur många av våra partier som kommer att ta sig in? Käre Jasenko, de flesta är redan där och kommer att öka ytterligare. Nästa år kommer våra vänner i Front National, Vlaams Belang och Partij Voor de Vrijheid få sällskap av vårt eget Sverigedemokraterna. Den europeiska superstaten rämnar och i dess aska kommer ett nytt Europa av nationer resa sig, nationer som vägrar islamisering och kolonisering av mycket främmande kulturer.

Även liberalerna har noterat denna våg av uppvaknanden:

"För Sveriges del kommer en av huvudfrågorna vara om SD kommer bli det nya partiet som ersätter Piratpartiet och därmed får politisk makt i Bryssel.  

En viktig faktor bakom de främlingsfientligas intåg är deras övernationella samarbete. Dessa partier bygger gemensamma plattformar, lånar valstrategier och utbyter erfarenheter och idéer.

SD har sökt en gemensam plattform med några av de mest extremistiska främlingsfientliga partierna i Europa: Le Pens Front National i Frankrike, belgiska Vlaams Belang, österrikiska FPÖ och Geert Wilders Partij voor de Vrijheid i Nederländerna."

Självklart kommer SD att ersätta Piratpartiet. Att Piratpartiet överhuvudtaget tog mandat var en anomali, som framför allt berodde på att media valde att lyfta fram partiet, troligen just för att försöka blockera SD. Jag har mycket svårt att se att det skulle lyckas ännu en gång. Att sedan kalla de uppräknade partierna för "de mest extremistiska" är ju direkt löjeväckande. Vad i deras program är så fruktansvärt extremistiskt? Att de motsätter sig massinvandring och islamisering? Nej, jag är övertygad om att historien kommer att visa att det är dagens klimat och liberalism som varit en temporär extremism, innan förnuftet åter tog makten.

Som vanligt utgår dessa upplysta liberaler om att vi andra är obildade idioter, som möjligen kan botas med lite information:

"De konkreta åtgärderna måste slå på bred front. Från utbildningsinsatser, förebyggande arbete, bemötande av fördomar och upprättandet av respekt för individen, till gemensamma europeiska handlingsplaner för att förebygga främlingsfientlighet och satsningar på att lära ut europeisk historia."

Jag kan lova herrar liberaler att jag är mycket insatt i europeisk historia. Ni tror inte att det finns en risk, att om pöbeln känner till europeisk historia, de istället blir mer motiverade att försvara vår kontinent? Vilken typ av utbildning skall ni ge oss som gör oss positiva till islam och allmänt sönderfall?

Undertecknarna kommer som sagt från ett antal liberala partier i Europa. Låt oss se hur stort stöd dessa har, jämfört med respektive lands "extremnationalister":

Sverige (Sentio Aug): Folkpartiet 4,5% - Sverigedemokraterna 14,6%
Storbritannien (EU-parlamentet): Liberal Democrats 11 mandat - UKIP 11 mandat
Nederländerna (augusti poll): D66 18 mandat - PVV 30 mandat

Liberaler, passa på och njut av er förtvinande ställning. Framtiden tillhör oss!

GP5 kommentarer:

 1. Hon driver sin "kamp" med tvångsinsamlade skatter. Nationalister driver sin kamp med frivilliga medel och ideellt arbete. Vem vinner när legosoldater möter medborgarsoldater?

  SvaraRadera
 2. Tobbe Svensk du säger vad som skall sägas,något mer behöver inte sägas....

  SvaraRadera
 3. Torbjörn/Tobbe Lasson27 augusti 2013 14:10

  Skönt med människor med ett förnuft och mod som Ditt!

  SvaraRadera
 4. Läs boken "We" (1921), skriven av författaren Yevgeny Zamyatin, så förstår ni vart vi är på väg om staten ska få kontrollera våra liv/åsikter.

  SvaraRadera
 5. Till EU-vlaet kommer PP, JL och FI åter att lyftas fram och upp i skyarna. Eftersom SD inte finns med i EU-parlamentet, så kommer de dessutom inte att få komma till tals heller.

  Jag tror inte att SD blir så starka i EU-valet då många av deras väljare dessutom är så emot EU att de inte ens röstar då. Det kan man ha olika åsikter om, men så är det. Jag tror dock att SD likas ta en plats i alla fall.

  SvaraRadera