lördag 31 augusti 2013

Dagens citat: Rashid Musa


"Hederskulturen i Lundsberg skrämmer mig. Mer anslag till civilsamhället för att bekämpa vit våldskultur."


Den muslimske aktivisten Rashid Musa ser pennalism-skandalen på Lundsberg som ett utmärkt tillfälle att få sprida lite rasism och hat mot majoritetsbefolkningen. Med tanke på vilken organisation han själv tillhör, lär knappast varken hederskultur eller våld "skrämma" honom.

Överhuvudtaget syftar all hans aktivitet till att kämpa för islam och försvara terrorister. Det handlar som vanligt om att muslimer alltid är offer:

"Det finns större problem. Problemet med ”extremism” och ”radikalisering” hänger ihop med den diskriminering och de orättvisor som muslimer utsätts för i Sverige."

Han lämnade även kondoleanser till självmordsbombaren Taimour Abdulwahabs familj efter dådet. Denne individ är förstås en självklar gäst i debattsoffor och även flitig i kommentarsfält och på twitter. Ett typiskt inlägg är följande:

"Om det nu skulle finnas muslimska extremister i maktposition så beror det på västvärldens krig mot muslimer eller "kriget mot terrorn" som det så vackert heter. För europeisk och amerikansk terrorism mot muslimer innebär en radikalisering hos individer, det är en naturlig företeelse."

Låt oss acceptera det eviga talet om att muslimer förtrycks överallt och att de har rätt att använda alla medel mot dessa otrogna som inte ens följer guds lagar. Låt oss säga att incidenterna i Farsta och Forserum är fullständigt sanna och att muslimer måste bli än mer högljudda med krav på klädsel och det omgivande samhället. Frågan blir fortfarande: om det nu är så hemskt bland vita, otrogna hundar: vad gör de då här? Det finns ju de fantastiska samhällen som islam skapat, i form av Afghanistan, Pakistan eller Rashids eget Somalia.6 kommentarer:

 1. Vad har Lundsbergs med islam att göra ?

  SvaraRadera
 2. Ingenting, men det blev tydligen en anledning att klistra hederskultur på svenskar, samt överhuvudtaget uttrycka sitt förakt mot "vita".

  SvaraRadera
 3. Surfade runt på Aftonbladet .. eller, ja - i alla fall dök Herman Lindqvist upp, och han brukar ofta vara värd att offra några sekunder på. Denna krönika avslutar han med några självklara ord. Självklara då, inte lika självklara idag?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/article17384445.ab

  ".. men det räddade det svenska folket, städer och industrier, vilket givetvis var regeringens första och största plikt."

  SvaraRadera
 4. Jag lyssnade inte på programmet, men med ledning av citatet ovan verkar han göra ett försök att omdefiniera begreppet "hederskultur". I syfte att dölja problemet med detsamma?

  SvaraRadera
 5. Frågan du ställer i sista stycket är intressant. Naturligtvis handlar det om att samhällen i väst, än så länge, har en välfärd som muslimska länder inte ens drömmer om att införa för muslimer. FÖr fakta är att för att uppnå dylik standard så kan samhället inte styras av islamska värderingar.
  Vilket då just islamska länder är bevis på.

  Vad islamofiler inte fattar är att ju mer man accepterar de bakåtsträvande värderingarna som florerar inom umman desto mer likt islamska länder blir man, och då går utvecklingen bakåt.

  En annan lustig sak är att såna som Rashid här glatt utnyttjar välfärden som han påstår är ett resultat av "utsugning" Han och liknande bidrar då enligt hans "logik" till att "suga ut" de som han påstår sig värna. Detta hyckleri gör det svårt att ta extremister som han på allvar.

  SvaraRadera