fredag 30 augusti 2013

Frankrike skall bevilja dubbelt så många medborgarskap årligen

Manuel Valls (PS)

Le Figaro är den äldsta och en av de mest respekterade tidningarna i Frankrike. Den är visserligen höger, och har sålunda en viss koppling till det stora högerpartiet UMP, men det är ändå intressant att notera hur kritiskt man beskriver den socialistiska regeringens senaste initiativ på migrationsområdet, eftersom ingen etablerad tidning i Sverige, oavsett färg, skulle publicera en enda invändning mot massinvandringen.

Frankrikes socialistiske inrikesminister Manuel Valls vill öka antalet beviljade medborgarskap, från förra årets 46 000, till 100 000. För att uppnå detta har Valls givit direktiv till prefekterna runt om i landet att lätta på kraven för medborgarskap. Det skall inte längre vara nödvändigt att inneha ett permanent arbetstillstånd, istället skall i fortsättningen ett tillfälligt sådant tillstånd vara tillräckligt. Att ha vistats i landet illegalt skall inte heller längre utgöra ett hinder. Dessutom skall man visa mer förståelse för utländska studenter och personer under 25 år som vistats längre än tio år i Frankrike. Kravet på att tala franska på en nivå som motsvarar en elev i tredje klass är inte formellt avskaffat, men däremot frågeformuläret om fransk kultur och franska värderingar.

Manuel Valls, som är född i Spanien, blev själv naturaliserad fransman vid 20 års ålder. Trots sitt nya initiativ, vidhåller han: "Man måste kombinera rättigheter och skyldigheter, men att vara fransman, att bli fransman, det är en stolthet". När hörde vi senast höra en svensk minister säga att man skall vara stolt över att vara svensk, eller att ett sådant folk ens finns?

Parlamentsledamoten Guillaume Larrivé (UMP) är skeptisk och ger ett exempel:

"Den 17 juni deltog jag vid naturaliseringsceremonin för en dam som bar islamisk slöja. Var hon verkligen assimilerad i det franska samhället, i lagens mening?"

Mest kritiska av alla är förstås Front National som på sin hemsida skriver:Naturaliseringar: Regeringen vill återvända till de värsta siffrorna från Sarkozys år

Trots att Frankrike sedan många år redan är offer för ett övermått av invandring, tillkännager regeringen ytterligare lättnader i naturaliseringsprocesserna. Manuel Valls uppgivna mål är förödande: ett återvändande till de värsta siffrorna från Sarkozys år, det vill säga nästan 100 000 naturaliseringar per år, som mellan 2007 och 2011, efter konjunkturnedgången 2012.

Det är alltså en ny femårsperiod av massinvandring man tillkännager till fransmännen, vilket är fullständigt oansvarigt med tanke på skadorna som massinvandringen orsakar på vår ekonomi, lönenivåerna i Frankrike, vår identitet och vår gemensamma säkerhet.

Front National uppmanar regeringen att äntligen lyssna på fransmännen och följaktligen avblåsa sina förslag på naturaliseringsområdet.

Vi kräver också i denna fråga och övriga områden inom migrationspolitiken etablerandet av en verklig anti-invandrings-arsenal för att bryta med 30 år av galna urspårningar:

- För naturaliseringar, krav, istället för PS och UMPs släpphänthet: avskaffande av automatiskt erhållande av nationalitet, omöjlighet att få medborgarskap för utlänningar med ett brottsregister, allmän åtstramning av kriterierna. Det franska identitetskortet är en ära, inte bara en administrativ formalitet.

- Massiv minskning av den legala invandringen från 200 000 per år till 10 000 per år, slut på familjeåterförening och avskaffandet av alla sugpumpar för illegal invandring, särskilt sjukvården reserverad för illegala, som infördes av Lionel Jospin och upprätthölls av Nicolas Sarkozy.

- Återupprättandet av nationella gränser, och som följd upplösandet av Schengen-området.

- Suveränitet på migrationsområdet, istället för de släpphänta EU- och Europadomstolsdomarnas diktatur.

- Förbud mot att använda allmänna medel till organisationer som uppmanar till illegal invandring.

- Upprättandet av en nationell prioritet för tillgång till anställning och socialt boende.
2 kommentarer:

  1. Front National är ett parti som verkligen behövs i dagens sjuka Europa. Hoppas verkligen att partiet går starkt framåt i nästa val.

    SvaraRadera
  2. Front National är motarbetat av övriga partier i Frankrike, men inte riktigt lika hätskt, så som sker mot SD i Sverige. Dessutom är det tillåtet i Frankrike, att diskutera problemen med invandring.

    SvaraRadera