fredag 2 augusti 2013

Home Office visar vägenSom svensk blir man lätt fascinerad av denna bild. Storbritanniens inrikesministerium, Home Office, kör alltså runt med dessa skåpbilar för att förklara för den illegale invandraren att "Åk hem eller bli arresterad". Samtidigt försöker de politiska partierna i Sverige överträffa varandra om vem som vill erbjuda de illegala invandrarna flest förmåner; får de verkligen sjukvård tillräckligt gratis? Och tandvården? För att inte tala om barnens skolgång!

Det har dock muttrats en del även i Storbritannien kring behandlingen av illegala och då från ett ganska väntat håll. Bland annat har en Doreen Lawrence nu hittat en ny sak att leva för. Hon kommer från Jamaica och förefaller ha tillbringat de senaste 20 åren inom det "anti-rasistiska" fältet. Eftersom hon tillhör detta läger, har hon naturligtvis tilldelats ett antal utmärkelser och dessutom gjorts till "life peer", vilket ger henne en plats i House of Lords (för Labour givetvis) och titeln baronessa.

Doreen Lawrence visar upp sin
Order of the British Empire
En liten debatt liknande det svenska reva-gnället har blossat upp. Lawrence menar att polisen fokuserar på icke-vita i identitetskontroller:

"I'm sure there's illegal immigrants from all countries, but why would you focus that on people of colour, and I think racial profiling is coming into it," she told ITV1's Daybreak programme on Friday.
Asked if the spot checks were a cause for her to take up in her new role in the House of Lords, she replied: "Definitely so."

Ja, självklart kommer hon att vara helt upptagen med ras även i House of Lords. Dessa kontroller verkar dock ge resultat:

"The controversy comes as it was revealed that dozens people have been arrested in raids aimed at tackling people working illegally in the UK.
Immigration enforcement officers have arrested 139 suspected immigration offenders at locations including London, Durham, Manchester, Wales and Somerset. Those found to have no right to be in the UK face being deported."

En sund människa tycker naturligtvis att det är utmärkt att personer som uppehåller sig illegalt plockas upp och utvisas. Home Office har dock ytterligare retat skönandarna genom att på twitter publicera bilder på några gripanden.En talesman för Home Office vägrar dock att backa:

"We make no apology for enforcing our immigration laws and our officers carry out hundreds of operations like this every year around London. Where we find people who are in the UK illegally, we will seek to remove them."

The Guardian7 kommentarer:

 1. Det är beklämmande att se nationella i Sverige prata om att i land X så gör de minsann så, medan vi i Sverige gör så här tokigt! Speciellt när det handlar om t.ex. UK, som är ett land fullständigt genomsyrat av multikultivansinnet, där alla större städer är en fullständig mardröm. Att tro att någon invald politiker menar allvar med någon kampanj mot illegala invällare är extremt naivt. Det är helt uppenbart bara en del av den charad som utspelar sig för att ge ett sken av någon slags bättring/motstånd. I själva verket existerar inget sådant.

  SvaraRadera
 2. Nja, jag tycker nog att det finns en del hoppingivande signaler från olika länder i Europa. Jag menar att motståndet växer. Ok, ovanstående initiativ kommer från makten, men jag var framför allt lite fascinerad av kampanjen ifråga...Men jag hoppas att du inte menar att exempelvis BNP och EDL ingår i charaden?

  SvaraRadera
 3. Kanske inte BNP (som ju verkligen inte har något inflytande), men EDL är ju, precis som SDL, ett judiskt påfund om man ska tro Nationell.nu. Och det ska man inte alltid, men i vissa fall.

  SvaraRadera
 4. Tja, jag har överhuvudtaget svårt för konspirationsteorier. Jag vill gärna tro att Europas folk vaknar och att vi går en ljus framtid till mötes!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har svårt för "konspirationsteorier", men inser ändå att det pågår ett folkmord på svenskar och vita, och ett allmänt förstörande av Väst? Varför skulle de som står bakom detta *inte* ha en massa fejkgrupper för att förstöra för motståndet? Om något vore det konstigt om så vore fallet.

   Radera
  2. Visst är det möjligt, men det blir lite ledsamt och konspiratoriskt att avfärda en mängd grupper för att de inte skulle vara renläriga nog osv. Dock tycker jag absolut att du har en poäng i att vi skall vara skeptiska mot ett initiativ som kommer från makten i Storbritannien. Jag får väl erkänna att jag helt enkelt blev lite ivrig, eftersom inte ens ett sådant här initiativ är tänkbart i Sverige. Jag håller följaktligen med Heretics nedan.

   Radera
 5. Detta initiativ anses av invandringsskeptiska debattörer vara en ren uppvisning. Inrikesministeriet vill visa att man gör något åt invasionen, därför att man uppfattat att ett uppvaknande pågår i landet.

  Även om det kanske bara är en uppvisning, skulle jag välkomna den i Sverige. Det skulle troligen väcka många ur den förlamande politiskt korrekta sömnen.

  EDL har gjort ett gott intryck på mig. De består av uppvaknade människor. Våldet vid deras möten står (vålds-)vänstern helt och hållet för. Sedan finns LibertyGB med den vältalige Paul Weston. Missa inte hans Croydon-tal, som råkade infalla just efter mordet på soldat Rigby: här

  SvaraRadera