lördag 3 augusti 2013

Nazistchock i Östergötland!


Nürnberg 1934?

Aftonbladet kan idag bjuda på ytterligare ett av sina fantastiska scoop som handlar om nationalister:

"Under falskt namn håller det nazistiska Svenskarnas parti sommarläger på en liten ort i Östergötland.
Men gårdens ägare är helt ovetande.
– De har lurat oss å det grövsta. Personen som bokade sa att det var en familjefest, säger ordföraren i bygdegårdsföreningen."

Det är väl ganska självklart att man i detta fall inte anger partinamnet, eftersom man då helt enkelt inte skulle få boka lokalerna. För ett par år sedan hade till och med Sverigedemokraterna problem med att hitta en lokal i Sverige för ett partimöte och övervägde seriöst att hålla det i Danmark.

Själv känner jag inte till hur SvPs sommarmöte ser ut, men till och med i Aftonbladet låter det tämligen fridfullt:

"Sommarlägret är det tredje i ordningen och riktar sig liksom tidigare år mot barnfamiljer.
Enligt partiets hemsida erbjuds aktiviteter som paddling, femkamp, tipspromenad och studiecirklar.
SvP började marknadsföra lägret för flera månader sedan, bland annat via sin nättidning:
'För barnen kommer det anordnas sagostunder, lekhörna och friluftsaktiviteter och på kvällarna blir det dags för grillning och sång runt lägerelden'."

Bygdegårdens ordförande har försökt göra en insats, men kom fram till att han inte var man nog. Han pratade dock med polisen, även om jag själv inte förstår vilket brott som begåtts:

"Jag ringde och pratade med polisen nu och de säger att de inte kan göra något åt det här. Och jag är inte mannen som kan gå ner och säga till dem att åka härifrån."

Det är möjligt att denna bygdegård haft rätt att neka vem man ville att använda anläggningen, men problemet är att Aftonbladet skulle protesterat oavsett vilka lokaler man använt. Trycket är stort mot hotell och liknande som kan tänka sig att hyra ut till nationalistiska grupper, även om det skulle vara till riksdagspartiet SD. Ofta har förevändningen varit att det innebär en säkerhetsrisk för hotellet ifråga, det vill säga farhågor om vänstervandalism.

Nåväl, vinden vänder och snart kommer varje hotell att ta emot patrioter med öppna armar. Vem vet, det kanske rentav blir suspekt att upplåta ett konferensrum till kommunister?
3 kommentarer:

 1. Aftonbladets text är "hets mot folkgrupp"!

  SvaraRadera
 2. Jag är inte så förtjust i det jag läst av SvP, inte minst gällande deras syn på demokrati, men inte tusan kan legitemera att vräka barn och deras familjer för att man ogillar deras idiologi. Att bygdegrårdens ordförande försöker ta lagens våldsmonopål till hjälp för att vräka hyresgäster enkom för åsiktsbrott känns inte som en trevlig "värdegrund". Dessutom så verkar epitetet "familjefest" som personen som bokade använde vara väl med sanningen överensstämmande.

  Dock, jag förstår byggdegårdens ordförande; Han vill inte att AFAs Östgötaavdelning ska utföra ett terroristattentat med hans byggdegård som mål. Högst förståligt. Kanske är det för mycket att hoppas på att även de har empati nog att undvika "mjuka mål" iform av små barn?

  SvaraRadera
 3. SvP får inte ens öppna konto på banker. Senast blockerades de av Handelsbanken och innan dess av PayPal. Vi kan lugnt konstatera att de motarbetas av bankväsendet och hotell. De vill inte ens hyra ut sina objekt till dem. Det är skamligt. Hoppas på bättre tider för SvP:are i framtiden.

  SvaraRadera