torsdag 1 augusti 2013

KD vill ha fler hbtq-flyktingar Alliansens väljare måste känna sig ytterst förvirrade. Vilka är dessa par miljoner som i opinionsundersökningar uppger att de stöder M, Fp, C eller KD, och hur tänker de?

Låt oss ta en person som varit moderat i hela sitt liv. Känner han sig hemma i det ”nya arbetarpartiet” och vet han vad han får med Fredrik Reinfeldt imorgon? Var han nöjd med migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet?

Låt oss sedan titta på personen som stött Centerpartiet i hela sitt liv. Hur kan denne individ överhuvudtaget känna sig hemma i, och fortsätta stödja, partiet som idag utmärker sig genom förslag om fri invandring och månggifte?

Vi kommer nu till dagens utspel från Kristdemokraterna, i form av ett debattinlägg i Expressen av Caroline Szyber (förstås) och Emma Eriksson, med rubriken "Sverige måste erbjuda hbtq-flyktingar fristad". Själv är jag inte särskilt engagerad i frågan, men tycker personligen inte att vi behöver förfölja homosexuella och att två personer av samma kön mycket väl kan få kalla sig gifta, om de nu av någon anledning önskar sig detta. En gissning är dock att den traditionelle kristdemokratiske väljaren inte brinner för detta scenario. Framför allt undrar jag om han eller hon (nej, jag kommer aldrig att använda regimens nyord ”hen”) ser det som viktigt att importera homosexuella från världens alla hörn.

Hbtq-flyktingar som riskerar förföljelse i sitt hemland har ofta svårt att få asyl i Sverige. Det är väldigt svårt att förstå, och än mer att acceptera, när vi i lagen klart och tydligt slår fast att förföljelse på grund av kön eller sexuell läggning ska ge flyktingstatus. Nu behöver vi granska hur lagen tillämpas och varför så många hbtq-flyktingar får avslag på sin asylsökan.”

Ökända Caroline Szyber (kd)

Det svenska politiska landskapet är lite fascinerande ändå. Istället för att profilera sig eller driva egna frågor, försöker partierna i Sjuklövern ständigt överträffa varandra i politisk korrekthet. Vem vill ha friast invandring? Vem ömmar mest för Europas romer? Vem är mest homovänlig?

KD brukar understryka att man inte behöver vara kristen för att tillhöra eller rösta på partiet, men jag gissar helt fördomsfullt att många av dess väljare ändå är det. Jag gissar följaktligen också att många av dessa är, för att använda ett annat nyord, tämligen ”homofoba”. Vilken målgrupp tänker sig Kristdemokraterna egentligen attrahera genom att förneka sin egen bas och överträffa övriga allianspartier i liberalism kring dessa frågor? Det är också oerhört finkänsligt av författarna att noggrant plita ner just ”hbtq” och inte göra det oförlåtliga misstaget att skriva ”hbt” och därigenom utelämna människorna som ser sig som ”queer”. Det är lätt att gå fel som pk-människa.

Som vanligt måste jag också ställa frågan hur de tänker sig att Sverige skall härbärgera samtliga personer i världen som är hbtq. Rimligen finns det globalt sett miljoner människor som rentav ser sig som ”queer”. I de flesta länder på jorden är det lite komplicerat att öppet leva ut dessa livsstilar.

Migrationsverket motiverar ofta avslagen med att en person kan leva dold i sitt hemland utan att någon behöver få veta personens sexuella läggning eller könsidentitet. Det är en orimlig hållning. Ingen ska behöva dölja sin identitet eller tvingas leva under hot och i skräck för vad som skulle hända om den blev känd. Det strider mot de mänskliga rättigheterna.”

Klockren liberal analys. Nej, i en drömvärld är alla snälla mot varandra och Caroline Szybers ideal rättesnöre över hela jordklotet. Slutligen kommer då den vanliga liberala orgien i självgodhet, här kallad ”kristdemokratisk”:

Mänskliga rättigheter, de grundläggande rättigheterna till liv och att få leva det livet i säkerhet, att få leva det i frihet, att få vara den man är och att få leva sitt liv utifrån den livsåskådning som man har, är grunden i kristdemokratisk migrations- och asylpolitik. Vårt ansvar för våra medmänniskor är utgångspunkten i all politik vi driver. Därför arbetar Kristdemokraterna för en generös, human och rättssäker flyktingpolitik. Vi anser att alla som tar sig över den svenska gränsen har rätt att få sitt skyddsbehov prövat i en rättssäker asylprocess. Denna grundhållning är förenlig med vår uppslutning kring en reglerad invandring.”

Om vi skär igenom snömoset kan vi notera formuleringen ”alla som tar sig över den svenska gränsen har rätt att få sitt skyddsbehov prövat”. Det låter ju relativt rimligt, men håll då i åtanke att dessa skribenter tycker att sexuell läggning i princip automatiskt skall ge permanent uppehållstillstånd. Lägg till detta kriterium ett antal andra, och plötsligt har vi svenskar ”ansvar” för ganska många miljoner människor.

Rent maktpolitiskt skulle det förstås vara bra om de små allianspartierna blir kvar i riksdagen, för att kunna ge Sverigedemokraterna en fortsatt vågmästarställning, men känslomässigt vill jag se både Centerpartiet och Kristdemokraterna försvinna ur den svenska riksdagen 2014. Jag kommer inte att sakna dem.

Caroline Szybers blogg
6 kommentarer:

 1. Det är som du säger,varför överger KD sina kärnväljare genom flörten med minoriteterna i HBTQ?har de 7 pk partierna inte samma inställning till sin väljarbas,det liknar B, Brecht som sa ungefär,politikerna väljer sig ett annat folk?!Efter att ha sett på Tv diverse figurer dansa utanför Ryska Ambassaden,frågar jag mig skall Sverige bli ett land av Fjollor?

  SvaraRadera
 2. KD, C liksom V går nu i samma riktning (HBTQ, fri invandring) medan M, S och FP har en dålig migrationspolitik, dock vill de se landet fördärvas på sikt. Det är bara att ta det här med en nypa humor och jag hoppas så innerligt att de förstnämnda partierna inte sitter i riksdagen efter valet 2014. SD behöver stå på sig i dessa frågor, de ska inte bli ett HBTQ-parti, som vi har sett vissa tendenser till.

  SvaraRadera
 3. - "Sverige måste erbjuda hbtq-flyktingar fristad"
  Personligen ser jag gärna att dessa får prioritet över aggressiva islamister. Och om KD vill kunna stå för detta uttalande så är det underförstått att importen av hatkultur måste stoppas. Så jag applåderar KD för ett bra förslag (om de tänkt så långt...).

  /Plainview

  SvaraRadera
 4. Fler hbtq-flyktingar och allt fler flyktingar från muslimska länder. Skapar inte det en situation likt den vi nu läst om i Malmö?

  SvaraRadera
 5. Var lika bestämda med att ta in kristna flyktningar som hbtq flyktningar. Kristna skall ej avvisas

  SvaraRadera
 6. Många står upp för att ge hbtq-flyktingar asyl. Vem talar om flyktingar med kristenförankring. KD bör i första hand strida för att ge de kristna uppehållstillstånd. De förföljs i muslimska länder och avrättas

  SvaraRadera