måndag 26 augusti 2013

Mer pengar för fler flyktingar


 

Som vi alla vet, knorras det en hel del i många kommuner över det stora inflödet av flyktingar, trots att de ju skall vara tillgångar som berikar kommunen. I verkligheten genererar dock de nyanlända långt högre kostnader än vad staten ersätter, vilket har fått kommuner som Borlänge och Söderhamn att gå på knäna. Det går bra för personer som Reinfeldt och Ullenhag att posera som godhetsapostlar i Stockholm, men ute i kommunerna måste politikerna hantera verkligheten.

Följaktligen kom idag Erik Ullenhag med en liten present, betald av er, till kommunerna. De kommuner som tar emot flest nyanlända invandrare kommer att få högre ersättning av staten. Totalt vill regeringen ge ytterligare 1,1 miljarder till flyktingmottagandet. Samtidigt kommer kommuner som tar emot "få" flyktingar få sänkt ersättning. DN ställer då frågan om inte det kan leda till att de helt stoppar mottagandet, och Erik skulle inte vara Erik om han inte svarar med en fullständigt intetsägande floskel:

"– Nej, Detta är en tydlig signal om att solidaritet lönar sig."

Men frågan är om det verkligen lönar sig för de ansträngda kommunerna. 1,1 miljarder fördelat på ett antal kommuner, som sedan skall fördelas på en stor mängd flyktingar, räcker det verkligen till att göra skillnad?

Sedan kan inte belastningen mätas enbart i kronor och ören. Hur mycket är det värt att ha en fungerande skola och en trygg stad? Slutligen vill jag påminna om att både statliga och kommunala pengar kommer från skattebetalarna, det vill säga medborgarna, som då får betala för sitt eget lands förödelse.1 kommentar:

  1. Pratar om solidaritet gör jarmen,de som arbetat 40 år eller mer,där syns ingen solidaritet från regeringen.Bromsen slår till i pensionsystemet,200 kr mindre i pension,en ynka 50 lapp i minskad skatt,som äts upp av kommunskattehöjning!Skammen går på torra land med denna regering,ock andra,korrekta i riksdagen. Som toppen på denna nyhet Fridolin med sin sekreterare,fy tusan nu blir det medlemskap.

    SvaraRadera