måndag 12 augusti 2013

"Sverige går i de norska spåren mot mörkret"


Mörkret!
Eftersom det handlar om "mörker" och Norge nämns, förstår ni troligen direkt att det handlar om de mystiska "högerextremisterna", även om Fremskrittspartiet i svensk fulmedia brukar få epitetet "högerpopulistiskt". När man övergår från att bara vara en simpel "högerpopulist", till att bli en fullfjädrad "högerextremist", är fortfarande något oklart.


Artikeln ifråga kommer från Aftonbladets ledarsida och skribenten Ingvar Persson som, trots att han har ett tämligen mysigt jobb på en tidning, redan genom sin framtoning vill visa att han är en riktig arbetare och socialdemokrat. I den lilla krönikan haglar epiteten direkt:

"Och även om det inte gått så bra för det främlingsfientliga och högerpopulistiska Fremskrittspartiet i opinionsundersökningarna tyder det mesta på att ledaren, Siv Jensen, några veckor senare kan börja använda en ministertitel."

I nästa stycke övergår partiet från "högerpopulistiskt" till det lite mer glamorösa "högerextremt". Enligt Persson gör norrmännen fel som röstar på FrP, trots händelserna på Utöya. Logiken är inte glasklar, men vid det här laget är vi ju vana vid den här typen av fördummande resonemang. Kritiserar man invandringspolitiken, så ingår man i ett paket, som innehåller alltifrån 1930-tal till Breivik:

"Två år efter Utøya står norrmännen redo att släppa in ­extremhögern i regeringen."

Persson tillämpar Reinfeldts taktik att inte nämna "det åttonde partiet" vid namn, men vi kan nog anta att det i Sverige är Sverigedemokraterna som leder oss mot mörkret. Sedan kommer förstås det ständiga förnekandet av att det finns en invandringsfråga, eftersom det istället handlar om väljare som inte förstår att allt handlar om klasskamp och att de egentligen vill rösta vänster:

"Högerpopulisterna får utrymme när alla traditionella politiska motsättningar redan tycks avgjorda av någon annan, på börsen, riksbanken eller i Bryssel. Kritiken mot invandringen får sin sprängkraft i bristen på andra stridsfrågor i politiken."

Nej Ingvar, människor som röstar på invandringskritiska partier gör det för att de är kritiska mot invandringen. Att frågan har "sprängkraft" är endast ni själva skyldiga till, genom att sopa frågan under mattan, fördumma debatten och demonisera kritiska medborgare.

Avslutningsvis vill jag understryka att Fremskrittspartiet är lite för liberalt för min smak, men det skulle ändå vara glädjande om de tog plats i en regering, inte minst som en nagel i ögat på den självgoda, svenska mediekåren.

4 kommentarer:

 1. Bra Tobbe ! Man kan aldrig mer läsa Aftonbladet utan att småskratta åt dom efter din återkommande slakt av den helvita, vänstervridna redaktionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torbjörn/Tobbe13 augusti 2013 17:17

   Man ska inte belöna AB genom att köpa tidningen eller knappa in sej på deras nätupplaga!

   Radera
  2. Köpa tidningen skall man givetvis inte göra.

   Läsa på nätet skall man göra för att få kunskap om vad som ligger till grund för Svenssons världsbild, kunna föra samtal som Svensson kan relatera till, baxa över opinionen på rätt sida och rädda vår stackars svårt sargade Moder Svea.

   Jonatan

   Radera
 2. Händelserna på Utön var en konsekvens av splittringspolitiken, inget annat.

  Jag har inte förlåtit Siv Jensen sveket mot söte bror när hon 2009 i SVT påstod att sd är extremister och gav fp beröm. Skitstövel! Jag hoppas innerligt att det kommer något äkta Norgevänligt parti som kan slå ut hycklarna och liberalpopulisterna FrP.

  Jonatan

  SvaraRadera