onsdag 7 augusti 2013

Anhöriginvandring för att krossa välfärdsstaten


Ja, Jacob Lundberg är Mufare

Moderata ungdomsförbundet är en liberal församling för skönandar, dessutom huvudsakligen privilegierade sådana från de välmående klasserna. Följaktligen skriver dess förbundsstyrelsemedlem, tillika medlem i massinvandringslobbyn Migro, ett litet inlägg om hur inhumant det vore att ställa krav på anhöriginvandrare, även om den egentliga agendan - sänkta löner - snart lyser igenom.

"Fler svenskar med utländsk bakgrund måste komma in i arbete och få egen försörjning. Det uppnår vi med en bättre integrations- och arbetsmarknadspolitik, inte genom att göra det svårare att komma till Sverige."

Jo, Jacob, i verkligheten är det just minskad, eller strypt, flyktinginvandring som är den absolut effektivaste integrationsåtgärden. Det finns inga språkkurser eller bidrag i världen som kan absorbera den volym Sverige tar emot. Men det är inte riktigt det du är ute efter, eller hur? För er handlar det om att anpassa arbetsmarknaden, det vill säga skapa låglönejobb, efter somalisk kompetensnivå. Att målet egentligen är att avskaffa välfärdssamhället blir tydligt i nästa stycke:

"Människor som vill invandra till Sverige har inte valt hur det svenska välfärdssystemet är utformat. Det är inte försvarbart att inskränka deras rörelsefrihet med hänvisning till välfärdssystem som de inte har kunnat påverka. Om det finns oro för belastning på bidragssystemen är det bidragssystemen som måste åtgärdas."

Till Moderaternas frustration har det visat sig att välfärdsstaten är relativt populär bland svenskarna. Man har därför kommit fram till att den enda framkomliga väg att krossa den, är att släppa in så många människor som måste försörjas, att välfärdssystemen blir omöjliga att upprätthålla. Det skulle vara bättre om dessa moderater istället utvandrade till Brasilien, Sydafrika eller vad det nu är för land de har som mångkulturellt föredöme. Där kan de redan idag hålla sig med billiga städerskor och trädgårdsmästare.

 "Talet om att försörjningskrav skulle förbättra anhöriginvandrares bostads- och ekonomiska situation klingar ihåligt. Bostadsstandarden är knappast bättre och inkomsten knappast högre om de stannar i Somalia eller Irak. Framför allt är det inte humant att hålla familjer isär. Alla har rätt att återförenas med sin familj utan att hindras av gränser."

Det är väl knappast någon vettig människa som ser ovanstående som det främsta argumentet för försörjningskrav för anhöriginvandrare. Skälet till att vi skulle ha försörjningskrav för dessa är naturligtvis att de inte skall bli ytterligare en börda för skattebetalarna och Sverige. Den sista meningen avslöjar att bakom hela Jacob Lundbergs inlägg ligger en liberal utopi, där alla gränser är avskaffade och människor flyter runt och får klara sig själva.

Det största problemet med denna drömbild är att Sverige genom den nuvarande invandringen inte kommer att bli något dynamiskt, rikt och liberalt lyckorike. Det kommer att bli ett tredjevärlden-land, eftersom det alltmer formas av människor från tredje världen. Det skrämmande är att Moderaterna inte bara inser detta, utan strävar efter det, då det skulle ge dem det splittrade samhälle som kan förse dem med all billig och lågutbildad arbetskraft de kan drömma om.

Själv ser jag frågan om försörjningskrav som helt irrelevant. Vi skall inte ha någon utomeuropeisk flyktinginvandring överhuvudtaget och följaktligen inte heller någon anhöriginvandring till dessa flyktingar. Vi skall däremot vara relativt öppna för västerländsk arbetskraft, där både den invandrade själv, och eventuella anhöriga, automatiskt försörjer sig själva.


4 kommentarer:

 1. När man trodde att man hört allt så kommer detta:
  "Människor som vill invandra till Sverige har inte valt hur det svenska välfärdssystemet är utformat. Det är inte försvarbart att inskränka deras rörelsefrihet med hänvisning till välfärdssystem som de inte har kunnat påverka. Om det finns oro för belastning på bidragssystemen är det bidragssystemen som måste åtgärdas"
  Jag finner inte ord...Visserligen har man blivit van vid PK-gängets bisarra piruetter, men nog tar det här priset. Herregud, Sverige är verkligen på väg käpprätt åt avgrunden. Vart ska man ta vägen???
  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, detta är ju faktiskt drivet ytterligare ett varv.

   Inom matematik och naturvetenskap talar man om randvillkor. Dessa människor - som innefattar diverse hyllade författare, politiker och debattörer - bortser från sådana triviala begränsningar. De vill inte låta den fria tanken fjättras av den svarta myllan utan obehindrat tillåta fantasierna sväva ut i den blå himlen som lätta moln.

   Tyvärr är det något som premieras av vårt skolväsende.

   Tyvärr är det rådande samhällsklimatet sådant att dessa människor söker sig till politiken, där deras skadeverkan maximeras.

   Tyvärr läser moderaternas slentrianväljare aldrig sådant här utan går vart fjärde år till vallokalen i förvissningen att moderaterna minsann är ett jordnära och förnuftigt parti - inte alls som vänsterflummarna.

   Det hela är smått beklämmande.

   Jonatan

   Radera
 2. När skall folk fatta att moderaterna de senaste 30 åren har varit ett invandringsliberalt parti som alltid har krossat alla sosseregeringar när det gäller inflödat av invandrare?

  Tänk om alla slentrianväljare i min omgivning hade uppmärksammats på att den allmänna bilden av moderaterna är helt förljugen - då hade ingen av dem röstat på det partiet.

  Jonatan

  SvaraRadera
 3. Det är försent att begränsa invandringen till endast folk från västeuropeiska länder, idag kan en "fransman" mycket väl vara en tredje generationens arab eller afrikan liksom en "engelsman" kan vara indier eller afrikan.

  SvaraRadera