onsdag 18 september 2013

Jean-Marie Le Pen redo för Europavalet


Jean-Marie Le Pen på plats vid Front Nationals
sommaruniversitet i Marseille

Jean-Marie Le Pen har även tidigare deklarerat sitt intresse för att ställa upp för ännu en mandatperiod i Europaparlamentet, men idag kom det officiella beskedet. Han kommer som vanligt att kandidera för den sydöstra regionen, som omfattar Provence-Alpes-Côte d'Azur, Rhône-Alpes och Korsika. Sedan 1984 har han omvalts flera gånger, senast 2009. Marine Le Pen kommer att kandidera för "sin" region Nord-Ouest.

Jean-Marie Le Pen är idag 85 år, men förklarade tidigare i år:

"Jag tänker inte sluta, jag kommer absolut vara kandidat i Europavalet för denna valkrets. Politiken, den gäller ända till slutet, som Molière. Det är den Allsmäktige som beslutar."

Partiets vice-president Florian Philippot avvisar tanken att Le Pen skulle ha gjort sitt:

"Han är fortfarande mycket aktiv och man ser honom ofta i de olika lokala förbunden. Han vill åter ge sig in i denna strid vid ett tillfälle då mycket står på spel i Europa."

Vidare är Philippot övertygad om att Front National har goda möjligheter att vinna i flera regioner, bland annat den sydöstra. 2009 kom här Front National på fjärde plats med 8,49%. De senaste opinionsundersökningarna ger dock partiet 18%, strax bakom UMP (19%), men före PS (15%).

Le Figaro


2 kommentarer:

 1. Fantastisk ! vive le Pen ...

  SvaraRadera
 2. Jag vet att det här är OT, men jag måste avreagera mig. I em hörde jag på P1 och inslaget om barnläkare som vägrar medverka till att åldersbestämma ensamkommande.

  Det är nästan omöjligt påstod läkaren, och roligt blir det när han tog som exempel en person som påstår att han är 17 år och 9 månader.

  Sen kommer det riktigt idiotiska: man ska inte bara ta hänsyn till den fysiska ålder, utan vilken mental mognadsnivå personen har.

  Man tar sig för pannan, jag skrek rakt ut. Med alla medel ska vi förödmjuka oss själva och med alla medel hjälpa dem ljuga. Och att bedöma den mentala åldern är naturligtvis mycket lättare än den fysiska…

  Dessutom måste det finnas oändligt mycket angelägnare områden att bedöma mental mognad, skolstart, körkort osv.

  Hjälp, tar det aldrig slut? Bara det att en person påstår sig vara 17 år och 9 månader är i min värld skäla att neka asyl.

  SvaraRadera