lördag 7 september 2013

Kraftig uppgång för FremskrittspartietI Norfaktas senaste opinionsundersökning går Fremskrittspartiet fram hela 4,2 procentenheter och landar därmed på ett väljarstöd på 21,9%. Tillsammans med Höyre skulle de därför få egen majoritet i Stortinget. Höyre går visserligen tillbaka kraftigt, men eftersom Arbeiderpartiet ligger på historiskt låga siffror, skulle partiet ändå bli landets största. Glädjande är också att Miljöpartiet ligger på rimliga 1,7% och därmed långt under stortingsspärren.

Den norska bilden ser bra mycket friskare ut än den svenska. Hur är det exempelvis möjligt att det svenska Miljöpartiet ligger på en nivå kring 10%? Min egen gissning är att medias indoktrinering här faktiskt har en stor påverkan på många människor. Med en fri och objektiv medierapportering tror jag att vi även i Sverige skulle ha ett Miljöpartiet kring 2% och ett Sverigedemokraterna kring 20%.

Även om Fremskrittspartiet framstår som lite väl liberala i mina ögon, hoppas jag ändå att Höyre tar sitt förnuft till fånga och bildar regering med Frp. Det skulle dels rädda Norge från fortsatt massinvandring, dels visa Sverige att invandringskritiker faktiskt inte är några demoner som måste hållas utanför allt inflytande.

Aftenposten

1 kommentar:

  1. I dagens GP. Kan man läsa att Fremskrittspartiet har minskat med 6'2 sedan föregående val. Hur hänger detta ihop? Kan du förklara?

    SvaraRadera