måndag 23 september 2013

Marine Le Pen tillbaka i "Fyra sanningar"I förrgår intervjuades Marine Le Pen återigen i programmet "4 vérités", som denna gång berörde bland annat ekonomi och miljö.

UMP - det stora högerpartiet
PS - det stora socialistiska partiet
FN - Front National

Francois Fillon tillhör UMP och var premiärminister 2007-2012. Han har nyligen väckt en del ont blod hos etablissemanget, då han menade att vid de kommunalval där den andra omgången blir en strid mellan FN och PS, skulle väljarna rösta på den kandidat som var "minst sekteristisk", i strid med den rådande principen att alla andra partier skall gå samman för att blockera Fronten.

"Non-Cumul", som jag översatt med "förbud mot dubbla mandat", innebär att exempelvis en parlamentsledamot inte samtidigt kan vara borgmästare, kommunalråd osv.
5 kommentarer:

 1. Tobbe
  Tack för att du lägger upp dessa clips med översättningar. Marine LePen är fantastisk. En mycket intelligent person med talets gåva, som talar sanning och vågar stå emot förtryckarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du är intresserad. Själva textningen tar en del tid, så det är trevligt att se att fler än jag själv är intresserade!

   Radera
  2. Torbjörn Lasson24 september 2013 16:09

   Hej! Fortsätt för guds skull med dina textade översättningar, som är det enda vettiga man kan läsa på svenska! Fria Tider, Avpixlat med flera må ursäkta, du är absolut bäst!

   Radera
 2. Oj då, Torbjörn - tack ska du ha!

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer med ovanstående. Jag kommenterar inte så ofta nu, men jag tittar på alla dina klipp och läser det du skriver - och jag skickar länkar till andra.

  SvaraRadera