tisdag 3 september 2013

Norska sanningar om kriminella asylsökare
Det är fullständigt uppenbart att vi svenskar i första hand, vid sidan om vår egen dissidentmedia, bör söka oss till utländska medier för att få läsa några som helst sanningar. Gå gärna in på dagens upplaga av norska Aftenposten. Man bjuder där på ett antal artiklar under rubriken "Kriminella asylsökare" och varken rubriken eller artiklarnas innehåll skulle publiceras i Sverige.

Söker asyl och driver Oslos narkotikahandel

Här berättas bland annat att det hittills i år kommit 400 personer från Nigeria, som samtliga saknar asylskäl, men använder tiden i landet till att sälja narkotika. Frode Forfang, som är direktör för Utlänningsdirektoratet berättar:

"De fleste utlendinger som pågripes for narkotikasalg i Oslo har enten avslag på asylsøknad eller oppholder seg her ulovlig uten å ha søkt om asyl."

Observera att man inte använder den svenska termen "papperslösa".

"Försvagar tilliten till asylsystemet"

Frode Forfang berättar i denna artikel:

"Dette er noe vi tar svært alvorlig. Kriminalitet begått av beboere i asylmottak bidrar til å svekke tilliten til asylordningen."

Var utvisad från Norge i fem år - greps två dagar efter återkomst

En kartläggning som Aftenposten gjort av dömda asylsökare i Oslo-områdets tingsrätter visar att det pågår en omfattande kriminell verksamhet med utgångspunkt från flera asylmottagningar i och runt Oslo. En stor del av de dömda har alltså livnärt sig på narkotikaförsäljning och stölder medan de har bott på norska asylmottagningar och fått fri kost och logi.

När jag tar del av Aftenpostens rapportering blir jag återigen deprimerad av situationen i Sverige. Varför görs ingen riktig journalistik på detta område i Sverige? Varför kan inte dessa oerhört viktiga aspekter diskuteras?

En annan sak som jag länge funderat på i detta sammanhang är varför vi inte kan direktavvisa personer som uppenbarligen saknar asylskäl. I Sverige har romer från Balkan, som också saknar alla asylskäl, satt i system att söka asyl i Sverige, för att här kunna leva rövare under utredningstiden. Denna ström skulle naturligtvis upphöra den dag de får vända vid gränsen.1 kommentar:

  1. Förvar under utredningstiden, eftersom utlänningar, som inte är nordiska medborgare, är skyldiga att bära pass

    SvaraRadera