tisdag 1 oktober 2013

Carl B Hamilton förvirrad som vanligtCarl B Hamilton är en tämligen motbjudande och enerverande individ, även med folkpartistiska mått mätt. Han verkar på allvar tro att hans överklassbakgrund och manér dessutom gör honom intelligent, vilket uppenbarligen inte är fallet. För att vara Folkpartiets ekonomisk-politiske talesman har han påfallande svårt för matematik och logik, vilket alltid leder honom till, i brist på argument och analys, att hamna i bisarra, parallella resonemang.

När vi senast tittade på denne man här, oroade han sig över SDs rumsrenhet, eftersom han själv naturligtvis är både rumsren och liberal.

Igår höll Sverigedemokraterna en presskonferens för att presentera effekterna av partiets invandringspolitik på budgeten 2014-2017. Mötet, som kan ses på Avpixlat, blev snart mer av en debatt, än en presskonferens, eftersom journalisterna på plats såg som sin uppgift att på olika sätt såga beräkningarna. Denna presentation blev också att tillfälle för Hamilton att komma med invändningar, naturligtvis genom märkliga sidoresonemang:

"Det finns ingenting om hur till exempel bosnier som kom hit på 90-talet bidrar med. Det är inte ett seriöst sätt att räkna."

Här kan man verkligen tala om att kasta sten i glashus. Beräkningarna handlade alltså om besparingar som skulle kunna göras 2014-2017 och att då blanda in tidigare invandring på 1990-talet är just mycket oseriöst. Sedan är inte heller SDs linje att kasta ut personer som kommit till landet för 20 år sedan. Hamilton kan förstås inte heller låta bli att framföra en klassiker i sammanhanget:

"Det är ungefär som att säga att vi inte ska ha några barn i Sverige för att de kostar så mycket under skoltiden och när de ska ha barnbidrag. Då bortser man från att de som vuxna är ganska viktiga för att landet ska fortsätta."

Antingen för han fram liknande idiotier för att han saknar riktiga argument, eller så är han helt enkelt inte intelligentare än så. Jag lutar åt att det är kombination av båda. För att uttalandet skulle vara helt fulländat, borde han också ha framfört lika trötta "ja, men, hur mycket kostar värmlänningar då?".

De logiska kullerbyttorna fortsätter. SD menar att en minskad flyktinginvandring skulle kunna frigöra resurser till närområdet, där satsningarna dessutom skulle bli effektivare. Hamilton framför då, återigen helt ologiskt:

"Sverige är redan största bidragsgivare. Flyktingproblemet går inte att lösa genom att ösa in mer pengar där."

På vilket sätt bevisar faktumet att Sverige är en stor biståndsgivare att satsningar i närområdet är verkningslösa? I så fall kanske vi inte skulle bidra med något alls. Nu skall man inte tro att Hamilton helt blundar för problemen, bara för att massinvandringen måste fortsätta, då han löser problemen genom att satsa mer på integrationspolitik och en sänkning av undervisningsnivå:

"Jag instämmer i att sysselsättningsgraden är för låg. Men frågan är vad man gör åt det. Vi satsar mer pengar på integrationspolitik och ser till att undervisningen anpassas till invandrarbarn och ungdomar, och ser till att vuxna på olika sätt kan komma in i arbetslivet. Deras recept är att inte ta emot dem överhuvudtaget."

Ni får själva avgöra vilket recept ni tycker är mest trovärdigt, men jag tycker att vi vid det här laget har tillräckligt mycket empiri för att avgöra frågan.

DN
Expressen

Avslutningsvis kan vi titta på ytterligare ett exempel på folkpartistisk logik, då Hamiltons partikamrat Gunnar Andrén, försöker sätta dit de nytillkomna Sverigedemokraterna, med ett resonemang om att 90%s minskning egentligen innebär en 10%s ökning.Jag tycker i och för sig att SDs invandringspolitik är generös i överkant, men det är inte Andréns poäng. Han saknar överhuvudtaget en poäng, utan försöker troligen håna det nya partiet, med resultatet att han själv framstår som ytterst pinsam.

Själv menar jag, som jag tidigare sagt, att vi inte skall ha någon flyktinginvandring överhuvudtaget, inte heller av de så kallade kvotflyktingarna, vilket jag utvecklat här.
9 kommentarer:

 1. Ditt ståndpunkt behövs i SD, Torbias! Kommer du att ställa upp i något eller några av valen nästa år? Och i så fall var i landet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Nej, det är inte aktuellt nu...

   Radera
  2. Torbjörn Lasson1 oktober 2013 13:41

   Vi behöver Tobias här, med alla sina översättningar, svensktextade videoklipp, etc. Sprid hans budskap och ge honom gärna några slantar, det är han värd!

   Radera
 2. Det var så härligt att se Sällströms raka höger in i nyllet på Hamilton i morronsoffan idag när han sa ”Har du inget hjärta?” (som en hämnd efter att Ullenhag sagt så till Åkesson i en TV-studio nyligen). Hamilton tappade målföret för en sekund. 1-0 till Sällström.

  Dessutom såg jag hur programledaren imponerades av Sällströms uttalande att SD vill ge flera MILJARDER till flyktingstöd på plats istället för regeringens ynka 30 miljoner, eller vad det var.

  Med denna seger i debatten kommer nu den inte att tas upp igen i några medier. Hela budgetförslaget kommer att tystas ned från och med nu. Ska vi slå vad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sällström var RIKTIGT bra i "morronsoffan". Jag har tyckt han haft lite svårt hittills, men nu var han riktigt varm i kläderna. Oscar Sjöstedt, som var med på presskonferensen verkar både skärpt och sympatisk, han borde sitta i riksdagen nästa period.
   Hamilton drog det "rumsrena" kortet. Han är helt renons på argument

   Radera
 3. Angående Gunnar Andréns förvirrade inlägg så får man faktiskt ge honom ett korn av sanning. Invandringen(s takt) skulle ju minska med SD:s förslag, men andelen invandrare av befolkningen skulle ju faktiskt öka (om än inte med 10%, åtminstone inte på ett år).
  /Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste beundra Andreas "människosyn" i hans tappra försök att upprätta Gunnar Andréns "lika värdighet"
   :)

   Radera
 4. Andrén skall vara väldigt glad att man kan få jobb som riksdagsman och tjäna 50 000 kr i månaden. Det är nittio procent mer än t ex en sjuksköterska, och hon måste kunna procenträkning

  SvaraRadera
 5. Om Hamilton tycker att våra barn kostar samhället för mycket, skulle han ju kunna föreslå behovsprövade barnbidrag. Eller det stämmer inte med Folkpartiet Liberalernas "människosyn"?

  SvaraRadera