tisdag 8 oktober 2013

Dags även för Birgitta Ohlsson att posera för LampedusaSedan båten sjönk utanför Lampedusa har det varit glada dagar för de oförbätterliga folkpartisterna i EU-världen. En efter en har de trätt fram, från Cecilia Malmström till Cecilia Wikström, för att framföra sina vanliga idiotier, vilket jag bland annat skildrat här. Om någon känt att nästa givna kandidat, EU-minister Birgitta Ohlsson, hittills saknats, så fanns det i dagens morgonsoffa en möjlighet till att njuta av hennes utläggningar, identiska med de som tidigare levererats av ceciliorna. Och ja, vi får som vanligt även höra det närmast religiösa "Jag som liberal...", vilket är ett sätt att direkt utmåla sig själv som god, för att sedan komplettera med fullständigt verklighetsfrånvända floskler.

Man skulle kunna tro att ansvaret för den sjunkna båten ligger hos den tunisiske kaptenen som körde den, eller hos afrikanerna som satte eld på den, men då liberaler inte gärna kan lägga någon skuld på icke-européer, blir förstås felet helt och hållet Europas. Det är dessutom ett utmärkt tillfälle att få posera med sin godhet, som ju helt bestäms av hur många människor från tredje världen man vill fylla Europa med.

Birgitta Ohlsson inleder med det i sammanhanget obligatoriska:

"För det första måste vi skapa fler lagliga, legala, vägar för människor att komma in i den Europeiska Unionen."

Det måste vi inte alls. En mer logisk, och sundare, målsättning är att skapa färre illegala vägar in i den Europeiska Unionen. Att utan vidare ge upp Europa och våra gränser, för att människor kommer till skada när de försöker ta sig hit illegalt, är lite väl defaitistiskt och undfallande. Låt oss istället försöka skapa den bästa möjliga framtiden för vår kontinent, vilket inte innefattar massinvandring från Afrika och Mellanöstern.

När exempelvis Jimmie Åkesson möter journalister, gör dessa allt för att försöka sätta dit honom och vinna någon sorts debatt. När istället en Birgitta Ohlsson dyker upp i soffan, blir det mycket anpassade frågor, som endast fungerar som små glada tillrop för att breda ut texten ytterligare. Det skulle vara mycket intressant om Ohlsson pressades kring hur hon vill att alla dessa fantastiska, humanistiska idéer skall fungera i praktiken, eller hur det påverkar Europa, men istället blir förstås frågan:

"Hur skapa fler legala vägar?"

"Dels måste man lätta upp detta med olika visumansökningar, för att ta sig in lättare i unionen."

Ohlsson är naturligtvis anhängare, liksom Centern, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, till att sätta upp kontor runtom i världen, där människor kan söka asyl i Sverige. Även om det i praktiken är helt vansinnigt, så är det åtminstone mer konsekvent än den linje som företräds av Moderaterna och Socialdemokraterna, där alla är välkomna, bara de först smugglas hit. För att vara helt logiska, borde dock dessa skönandar även förespråka att Sverige skickar ner flygplan för att hämta hit alla som vill söka asyl, då det blir orättvist att endast de som har råd att resa hit kan göra det.

Ytterligare ett par idéer har dock Ohlsson för att öka inflödet, förutom då de föreslagna asylkontoren i Afrika och Mellanöstern. Sverige måste också införa särskilda asylvisum, det vill säga att man får ett visum med enda syftet att ta sig in i landet för att söka asyl. Det är en intressant idé, eftersom det normala syftet med visum är bland annat att stoppa just sådana resenärer. Möjligen inser även Birgitta det, då hon i nästa mening föreslår att man kanske helt skall stryka visumkrav från de värsta länderna.Sedan kommer faktiskt den viktigaste frågan, som i händerna på riktiga journalister, i den fria världen, skulle kunna ha blivit intressant:

"Kan Europa öppna för mer invandring då?"

"Vi måste ju göra det."

Ingen följdfråga. Birgitta Ohlsson tillåts alltså komma med detta fullständigt absurda påstående, medan programledarna nickar gillande. Sedan kommer då den lika vanliga som trötta utläggningen, som vi kan kalla "pensionsargumentet", om varför våra befolkningar bör ersättas av afrikaner och araber:

"Men det handlar ju också om Europas och EUs överlevnad. Vi ser en demografisk nedgång. Det föds alltför få barn i dagens EU. Skall vi kunna klara jobben och välfärden i framtiden så måste fler människor kunna komma hit, både som arbetskraftsinvandrare, men också flyktingpolitiken är en följd av det."

Ja, var skall man börja? Att tala om Europas överlevnad och samtidigt förespråka massinvandring från världens sämsta länder, är så absurt att det talar för sig själv. Om det är något som innebär en demografisk nedgång, så är det den linje som förespråkas av Ohlsson och hennes gelikar. Det finns heller ingen arbetskraftsbrist i dagens Europa, utan arbetslöshet, vilken enbart ökas genom ett tillflöde av människor utan kvalifikationer. Om så inte var fallet, borde inte Sveriges pensioner vara säkrade för länge sedan?

Birgitta kommer sedan in på Tobias Billströms paradnummer, nämligen att övriga länder måste "ta sitt ansvar" och följa Sveriges väg, vilket inget land vill eller någonsin kommer att vilja göra. Vi får även återigen höra att om andra länder hade samma mängd av kvotflyktingar som Sverige, "så skulle 100 000 människor kunna komma bara den vägen." Absolut, och om vi dubblade det, så skulle 200 000 människor kunna komma den vägen. Om alla länder följde Sveriges totala invandringspolitik, skulle vi kunna få in ett par miljoner afrikaner varje år.

Man skulle kunna säga mycket mer om denna skendebatt, men låt oss framför allt glädja oss åt att de verklighetsfrämmande liberalerna knappast kommer att bli fler i framtidens Europaparlament. Istället kommer vi att redan nästa år se en enorm tillströmning av ledamöter från Sverigedemokraterna, Vlaams Belang, PVV, Front National, FPÖ och andra sunda krafter från hela Europa. Med lite tur kanske vi inte ens kommer att ha en enda svensk folkpartist där.


Detta inlägg vänder sig egentligen inte främst mot Birgitta Ohlsson, ty sådana människor kommer alltid att finnas, utan vill främst visa hur likriktade och tendentiösa våra medier är. De flesta av mina läsare är naturligtvis redan medvetna om det, men om nu någon liberal eller socialist hittat hit och inte förstår vad jag talar om, kan vi vända på det hela. Låt oss föreställa oss en parallell demokratur, där jag själv är inbjuden gäst under samma förutsättningar.

Välkommen Tobias Svensson, samhällsdebattör, opinionsbildare och invandringspolitisk expert.

- Tack, det är lika trevligt att vara här varje vecka.

Vi ser hur Europas städer allt mer övertas av element från Afrika och Mellanöstern, och hur i massinvandringens spår kravaller, brottslighet och islamisering tilltar. Senast häromdagen var en båt med illegala afrikaner på väg till Italiens kust, men nådde inte fram då den tunisiske smugglaren hade en undermålig båt och de illegala dessutom satte eld på båten. Hur kan vi bättre skydda Europa från detta tillflöde?

- Ja, när det gäller det aktuella fallet, är det naturligtvis fullt möjligt att öka patrulleringen av kusterna och tvinga liknande båtar att vända. Om de ansvariga smugglarna fick kännbara och långvariga straff, skulle även det kunna stävja denna verksamhet. Vi måste också stoppa den legala flyktinginvandringen från dessa områden.

Ja, självklart. Bör Sverige gå före med att stoppa den destruktiva invandringspolitiken eller måste vi få med oss övriga länder genom EU?

- Vi bör naturligtvis åtgärda situationen för vårt eget land omedelbart, men även verka för att hela Europa vaknar för att bevara sina länder. Här har jag dock stor tillförsikt, då vi ser hur förnuftiga och realistiska partier går framåt över hela kontinenten.

Det låter ju hoppfullt, men vi ser ju också hur det idag sitter en mängd verklighetsfrånvända liberala partier vid makten i många länder i Europa. Hur kan vi motverka sådana strömningar? Är det mer kunskap som behövs?

- Ja, det tror jag. Även här är jag dock hoppfull, då samhällsutvecklingen gör att allt fler människor får upp ögonen för vad som håller på att ske med vår kontinent. I takt med att allt fler av Europas invånare tar del av konsekvenserna av den förda politiken, kommer allt fler att vända sig bort från destruktiva partier, för att istället vända sig till de realistiska och folkliga rörelserna. 

Låter denna fiktiva intervju något följsam och partisk? Så ser det ut i våra medier, dag efter dag, vecka efter vecka, även om positionen är den motsatta.
14 kommentarer:

 1. Svenskarna måste sluta låsa sina ytterdörrar, för tjuvarna kan ju skada sig när de bryter sig in.

  SvaraRadera
 2. Varför heter inte hon också Cecilia? Det hade underlättat statistiskt att veta att folkpartister som heter Cecilia är dubbelidioter. Vi vet redan att folkpartister generellt är idioter.

  SvaraRadera
 3. Eftersom det är otroligt lönande för en eritrean att få asyl i Europa så är det väl snarare de generösa villkoren som måste stramas åt för att minska viljan att riskera livet ? Jasså, det är en alldeles för enkel lösning ? Eftersom födelsetalen går ner så måste vi väl uppmuntra barnafödande ? Jasså, det är en alldeles för enkel lösning ? Jaha, förlåt då...

  SvaraRadera
 4. Ha, ha! Lysande exempel med den parallella demokraturen.
  Får man föreslå följande lilla tillägg:

  "Jag tror att många unga i dag kan hamna i ett utanförskap. Då är det lätt dras med i liberala kretsar, där man erbjuder enkla lösningar och standardsvar av typen "öppna gränserna" och "ingen människa är illegal". De erbjuder grova förenklingar på komplicerade frågor som är direkt skadliga för hela samhället på sikt. Här har skolan en viktig uppgift att fånga upp ungdomar som riskerar att hamna snett. Här gäller det att istället visa vilket ansvar som krävs för att ett utvecklat samhälle som vårt ska kunna bestå och förvaltas, även för framtida generationer. Det är speciellt viktigt i dag då vi ser hur liberala rörelser är på frammarsch i Europa och aktivt försöker värva medlemmar, till och med inne på skolgårdarna.
  Här måste alla goda krafter markera mot dessa krafter och ta tydligt avstånd från dem.
  Det har tagit många generationer Sverigevänner att bygga upp vårt land och välstånd till vad det är i dag. Det kan inte få raseras av anti-nationella och destruktiva element."

  SvaraRadera
 5. Hitlerinnan har fått storhetsvansinne och måste bort från den posten direkt innan hon inför gasning av alla europeer.

  SvaraRadera
 6. Det råder för fan ingen arbetskraftsbrist I Europa. Tjugo EU-länder har en ungdomsarbetslöshet över 20 procent. Hur långt är det mellan verkligheten och dessa godhetsapostlar?

  SvaraRadera
 7. Problemet är inte att hitta lösningar, det finns många lösningar på ett problem. Tyvärr så är vi väldigt oense om både vilket problem vi har och hur vi kan hantera det. Och tyvärr så är det väldigt få som betraktar helheten utan man suboptimerar, dessutom med fel, oriktig och otillräcklig information. Dessutom så har man en väldigt dålig bild utav det tänkta framtida tillståndet. Dvs ett extremt tunnelseende och dessutom kortsiktigt.

  SvaraRadera
 8. Lite off-topic men, Birgitta Ohlsson påminner mer och mer om bröderna Grimms saga; Hans och Greta. Fast utan barnen: http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/83/2929900_570_321.jpg

  Ja, jag vet att jag är en ond själ i en rutten kropp men jag kan inte hjälpa mig själv.

  SvaraRadera
 9. Jag skulle nog vilja likt socker conny slå den liberala världens Ohlsson ock cecillior med det berömnda järnröret,så att de vaknar till sans! Europas länder har i snitt 10% arbetslöshet ock mer ungdomsarbetslöshet¨,ändå ropar dessa personer på mera arbetskraft? ge Europas unga en framtid så löser sig demografin.

  SvaraRadera
 10. Hon var med på burken i morse igen och orerade. Hon uppmanar och vädjar men skulle helst vilja befalla alla EU-länder att ställa upp. Från ca 6:40 http://www.svt.se/gomorron-sverige/se-program/gomorron-sverige-76?autostart=true

  /M

  SvaraRadera
 11. Hade varit kul att höra någon komentar från Marine le pen om hitlerinnan som fördömer europas nationalistiska partier som hon kallar högerextrema

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, de kommer ju att tjafsa om det här i Europaparlamentet också, så där får de förhoppningsvis lite mothugg.

   Radera
 12. Tack Tobbe, en mycket bra kommentar!

  SvaraRadera
 13. Hvad er navnet om 20 år på det areal, der i dag benævnes Sverige.

  SvaraRadera