onsdag 2 oktober 2013

Islamofobi-chock på Södertörns högskolaHanna Gadban kallar sig muslimsk feminist och har gjort sig känd genom en mängd artiklar, ofta på Newsmill, där hon framför kritik mot allt ifrån religiösa friskolor till hedersvåld. Själv är jag ingen större beundrare av Gadban, dels förstås för att hon, av någon anledning, biter sig fast i islam, dels för att hon står på mångkulturalisternas sida, men hon skriver trots allt genomtänkta och välformulerade debattinlägg.

Denna Hanna Gadban har tydligen gått på den ökända Södertörns högskola, som inte är så mycket högskola i egentlig bemärkelse, utan framför allt ett lärosäte för vänstertänkande, givetvis med mycket magra resultat. Härifrån har hon nyligen blivit utnämnd till "Årets alumni", vilket motiveras av att hon är en engagerad grundskollärare och också etablerat sig som en orädd samhällsdebattör.

Någon aula i Södertörn

Utnämningen har nu fått "Södertörns muslimska studenter" att reagera. Trots att Gadban har muslimsk bakgrund och kallar sig för muslim, slår dessa studenter fast att hon är islamofob, och det gör dem naturligtvis än mer kränkta och arga än vad de vanligen är. På Skrivunder.com publicerar de en protestlista, där nu ett antal judeofober, homofober och leukofober passar på att skriva under.

"Hej och asalamoualeykom wa rahamtoullah wa barkatuh,

Många av er har säkert läst om den chockerande nyheten på Södertörns högskolas hemsida där årets alumn-utmärkelse går till Hanna Gadban. Hon kallar sig för muslimsk femenist har tidigare gått på Södertörns Högskola. Hon är numera grundskollärare som uttrycker sig väldigt frispråkigt om invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet. "


Som vanligt är det alltså "chockerande" att någon uttrycker sig frispråkigt om muslimer. Själv är jag mer chockerad av att personer som ser sig som högskolestudenter inte kan stava till "feminist". Eftersom Gadban kritiserat vissa muslimska yttringar måste hon lida av den nya åkomman "islamofobi" och studenterna är oroliga för att utmärkelsen nu sprider denna islamofobi. Att det snarare är personer som de inom "Södertörns muslimska studenter" som gör människor skeptiska till islam behöver de inte låtsas om, eftersom de egentligen blir kränkta över all form av kritik.

"Väldigt ofta skyltar högskolan om hur det är en plats med stor mångfald men ändå tänker man tilldela årets alumn-utmärkelse till en person som bidrar till islamfobins spridning. 

Södertörns muslimska studenter menar på att det är väldigt viktigt att bekämpa islamofobin i samhället och det blir därför problematiskt att högskolan blundar för hennes uttalanden. Genom att ge islamofobiska personer utrymme i demokratiska institutioner så bidrar man till att upprätthålla en islamofobisk diskurs som kan leda till misstänkliggörandet och som i sin tur kan leda till hatbrott och diskriminering."

Som vanligt befinner vi oss i en orwellsk värld, där mångfald betyder islam och förbud mot islamkritik. Tror dessa individer verkligen att misstänksamhet mot islam främst skapas av personer som Hanna Gadban? 
6 kommentarer:

 1. Jag säger som Douglas Murray, det är inte islamofobin som är problemet i dagens samhälle – det är islamofilin.

  SvaraRadera
 2. Ja det är ett jävla liv kring damen ifråga i alla fall då hon lyckats retat upp mycket vänsterfolk också, och tydligen råkat trycka på någon otrevlig knapp i en nätdiskussion om en otrevlig sexuell tillställning i Tensta.

  Nu har någon startat en namninsamling till stöd för henne iaf. Det lär nog bli blåljus i Flemingsberg i morgon.

  http://www.skrivunder.com/signatures/drevet_mot_hanna_gabdan_bevisar_hatet_for_manskliga_rattigheter/start/0

  Tack för tipset Nils! Den där boken ska jag nog införskaffa.

  /M

  SvaraRadera
 3. Torbjörn Lasson2 oktober 2013 20:13

  Delat på FB

  SvaraRadera
 4. De här chockerade muslimerna uppvisar just det beteende som psykologen Sennels beskriver i sina analyser av det muslimska kynnet:

  http://www.d-intl.com/2013/09/28/darfor-skapar-islam-monster/

  SvaraRadera
 5. Under OSSE:s konferens i Warszawa nu i september har man tagit upp benämningen islamofobi och kommit fram till att det är ett skällsord som p g a sin obestämbarhet inte bör användas. Mycket sunt!

  För mig är det lika dumt som att kalla alla som kritiserar islam för rasister då islam inte är en ras.

  SvaraRadera
 6. Blatteharvard även kallat, södertörn alltså

  SvaraRadera