onsdag 2 oktober 2013

Dagens citat: Thomas Persson


"Dom kanske skulle kört sina egna hemländers regler. Grävas ner till huvudet och stenas..."Moderaten Thomas Persson i Ovanåker råkar skriva det som nog många andra känner, med anledning av den friande domen för den senaste gruppvåldtäkten i Tensta. Tidningen Hela Hälsingland lyfte fram Perssons Facebook-inlägg och fick honom att kräla i stoftet. Redan att tidningen lyfter fram historien är pinsamt, särskilt när man ställer frågan:

"Varför drar du slutsatsen att gärningsmännen inte är svenskar?"

Ja, Sofia Lind, som skrivit artikeln, vad tror du själv? Det handlar alltså om en gruppvåldtäkt, ett brott som i princip aldrig begås av svenskar. Dessutom skedde den i Tensta, vilket driver upp sannolikheten för icke-svenska gärningsmän från 99% till 100%. Slutligen är det ingen svårighet att hitta förövarnas identitet på nätet. Thomas Persson själv skulle kunna ha svarat något liknande, men han är snabb med en mycket patetisk ursäkt:

"I efterhand tycker han att det var onödigt att ens kommentera killarnas bakgrund.
– Jag är verkligen ingen rasist och bryr mig inte det minsta om etnicitet. Så det spelar ingen roll om det här är personer från Kiruna, Turkiet eller USA, tycker han."

Det där kom nog inte riktigt från hjärtat, då han, även om han egentligen är upprörd över själva handlingen och det följande frikännandet, uppenbarligen noterat just etniciteten. Sedan så är inte etniciteten helt ointressant i ett sådant här fall, eftersom det verkligen finns en etnisk koppling. Det skulle vara otroligt intressant om det faktiskt var personer från Kiruna eller USA, då det skulle vara närmast unikt i Sverige. Lite mindre förvånande heter gärningsmännen tydligen Mehmet, Allaedin, Yassin, Adam, Ibrahim och Yakob.

Eftersom det går att krysta fram lite rasism, lyfter förstås även Aftonbladet fram historien.5 kommentarer:

 1. Ingen nolltolerans i "nya Moderaterna" inte!

  Sen ska vi nog vara glada att domstolarna dömer och inte en mobb på Facebook

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torbjörn Lasson2 oktober 2013 15:09

   Hade gärna varit glad om domstolarna dömt utan att snegla på TV-rättegångar, liksom alla advokater, som för rättegången i tidningen, typ Silbersky! Vad var det som var ställt utom tvivel? Var det ingen våldtäkt, hade flickan medgivit att bli utsatt, För att återkomma till moderatens yttrande, så lär väl domen vara offentlig!

   Radera
 2. Ni som läser detta, skriv direkt till journalisten som försöker smutskasta den moderata politikern och kväva den demokratiska rätten att yttra sin mening. Hennes mailadress är: sofia.lindh@ljusnan.se
  Säg några väl valda ord om hennes okunskap och förtryck av oliktänkande, men undvik fult språk. Överös henne med kommentarer som visar att vi inte längre accepterar journalisternas förtryck av vår yttrandefrihet.

  SvaraRadera
 3. Torbjörn Lasson2 oktober 2013 15:29

  Har sänt detta:

  "Varför drar du slutsatsen att gärningsmännen inte är svenskar?" = Din fråga!

  Kontrollerar du domen, som är offentlig handling och skriver du sedan som en ärlig journalist ut dessa uppgifter i ditt blad eller undertrycker du sanningen och i så fall varför?

  SvaraRadera
 4. Torbjörn Lasson2 oktober 2013 15:36

  Svea hovrätt har nu i en dom friat de sex arabiska pojkar i åldern 15 till 16 år som dömdes för att ha våldtagit en 15-årig flicka på en fest i Tensta under våren. (Fria Tider).

  SvaraRadera