måndag 21 oktober 2013

Marine Le Pen intervjuas om illegal invandring
Imorse var Marine Le Pen återigen gäst i programmet 4 Vérités (Fyra sanningar). Programmet inleddes denna gång med historien kring den romska flickan Leonarda, som vi tidigare tittat på här. Då familjen saknade asylskäl utvisades de, varpå vänstern i vanlig ordning demonstrerade med tal om omänsklighet, bland annat eftersom Leonarda var elev i en fransk skola. Det har dock framkommit att hennes närvaro där var tämligen sporadisk, samt att familjen inte alls flytt från Kosovo, utan lämnat Italien efter allehanda problem där, inte minst eftersom fadern riskerade förlora vårdnaden efter att ha skickat ut sina barn för att tigga.

Programmet avhandlar även partiets eventuella framgångar i Marseille och en rasistskandal kring en partimedlem. Denna partimedlem uteslöts omedelbart, men den socialistiska regeringen använder nu denna händelse maximalt för att svartmåla partiet.

UMP - det stora högerpartiet
PS - det stora socialistiska partiet
FN - Front National
UMPS är det nedsättande uttrycket för den politiska eliten i UMP och PS och alltså en motsvarighet till vår "sjuklöver".


Christiane Taubira (socialist från Franska Guyana) är nuvarande justitieminister.Manuel Valls (PS) är inrikesminister.

Patrick Mennucci tillhör PS och är borgmästare för en stadsdel i Marseille


6 kommentarer:

 1. Tack Tobbe för din översättning! Det här var verkligen en riktig avhyvling som heter duga. Vilken kvinna!

  SvaraRadera
 2. Tobbe
  Vad bra hon är. Hon är överlägsen allt annat. Till och med Geert Wilders och Nigel Farage. Där har Jimmie Åkesson något att studera.
  Offensiv, offensiv, det är det som gäller. De svenska politikerna och media har blivit alldeles förryckta och har helt tappat huvudet. Detta måste sägas öppet och många gånger.

  SvaraRadera
 3. Har sett flera av dina textade klipp och vill bara säga tack för ett gediget jobb! Hur stortror du är chansen att Madame Le Pen når presidentposten redan nästa val? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte alls omöjligt. Valet sker först 2017 och mycket kan hända tills dess. Troligen går hon vidare till andra omgången där hon antingen möter någon från UMP eller PS. Båda dessa partier har problem och FN lockar väljare från båda. Det viktiga är att en tillräckligt stor andel av den förlorande partens, UMPs eller PS, väljare vågar lägga rösten på FN istället för på sina tradionella motståndare.

   Radera
  2. Inte för att jag tror att det skulle kunna ske ens om möjligheten fanns, men existerar verkligen ingenting motsvarande nyval i Frankrike, och om inte, hur resonerar man kring detta?
   /Andreas

   Radera