måndag 28 oktober 2013

Oslos rånvåg skildras ocensurerat i norsk mediaI Sverige är vi sedan länge så vana vid att våra medier undanhåller, ljuger och förvränger, att vi automatiskt försöker läsa mellan raderna för att förstå vad som verkligen händer i samhället, på samma sätt som invånarna i vilken fullfjädrad diktatur som helst. Vi läser exempelvis om det eskalerande antalet skottlossningar i våra storstäder, får av etablissemanget förklarat för oss att problemet är tillgången på vapen, medan vi förstår att det hela egentligen är en renodlat etnisk fråga, en direkt konsekvens av massinvandringen. Vi förstår också att våra statsmedier aldrig skulle beröra denna avgörande aspekt, vilket gör att vi som alltid måste reflektera och undersöka själva.

Vi behöver dock bara ta del av de friare medierna i vårt grannland Norge, för att få en mer ocensurerad bild av samma samhällsutveckling, även om den i Sverige är multiplicerad med tio.

I dagens Aftenposten berättas om ett antal unga rånare som greps vid en aktion 2002 och vi får även läsa om vad de har gjort sedan dess. Dessutom publiceras ovanstående bild av dem.

"Innbyggerne i Oslo opplevde en eksplosjonsartet ransbølge sommeren 2002. Antall ran tiltok i juli, men tok nesten helt slutt i løpet av august. Da hadde politiet på Grønland satt hardt mot hardt mot de 20 som ble utpekt som de mest aktive gjerningsmennene."

Lite senare berättar man, i fetstil dessutom:

"Ni av de 17 som Aftenposten har klart å spore opp, er norske statsborgere, men alle har en annen etnisk bakgrunn. De øvrige åtte er utenlandske borgere, somalisk, marokkansk og kenyansk."

Endast tre av dessa 17 har sedan, nästan, avhållit sig från brott, men de övriga håller fortfarande på:

"Han er senere blitt straffedømt hele syv ganger, senest i juni i år for lommetyveri, i januar for grov vold og tyveri, i september i fjor for narkotikaforbrytelser og tyveri og i juni i fjor for knivstikking. I august 2010 ble han dømt for grov vold. Mannen er somalisk borger.

En annen er senere dømt seks ganger, den siste dommen er fra september 2011, etter at han gikk inn på en pub i Oslo med det som så ut som en bombe på kroppen.

Han sa at han skulle drepe alle. Bombetrusselen førte til at politiet evakuerte flere bygninger i området. Han er også somalisk borger.

En som tidligere ble dømt for 14 ran og grov vold, skulle utvises fra Norge. Han vant frem med en anke i Borgarting lagmannsrett og har fortsatt opphold. Han er dømt to ganger etter politiaksjonen i 2002. Han er somalisk borger.

En fjerde somalier ble registrert utvandret fra Norge i 2004, men i 2011 ble han igjen dømt for vold og ran, og fikk åtte måneder bak murene."

Det som Aftenposten rapporterar är faktiskt helt väsentlig information om samhället och dess utveckling och det är egentligen fantastiskt att sådana här skildringar inte alls görs i Sverige, även om vi, som sagt, har vant oss.
3 kommentarer:

 1. Heja Norge! Dessa 'gutter' är något för morske män att ta efter. Skulle någon av de som ingrep dömas till böter bör naturligtvis medel samlas in på skandinavisk bas. Jag blir alldeles euforisk när jag läser om detta!
  http://www.osloby.no/nyheter/krim/Skulle-rane---ble-banket-opp-7353322.html#.Um40wxCGfKd/Hm

  SvaraRadera
 2. Man borde gå man av huse i Oslo för denna 17 åringen. Vi andra biter bara t¨nderna ihop!

  SvaraRadera
 3. Hugg av huvudena på förbrytarna och sätt huvudena på pålar som avskräckande exempel, hur svårt kan det vara egentligen? Stryper man alla bidragen till invandrarna och gör detta med dem kommer resten av MENA-packet att söka sig därifrån.

  SvaraRadera