fredag 18 oktober 2013

Vlaams Belang demonstrerar mot islamiseringenIgår kväll demonstrerade i Vilvoorde ett hundratal medlemmar av Vlaams Belang mot islamiseringen av Flanderns städer.

Sedan ankomsten av en jättemoské, med en anslutande koranskola, har hela området runt Mechelsesteenweg i Vilvoordes centrum islamiserats. Staden har också blivit känd som utgångspunkt för jihadister som åker för att strida i det heliga kriget mot Assad. Den socialistiske borgmästaren Hans Bonte har tidigare relativiserat situationen genom att säga att det handlar om "småkriminella som plötsligt anlägger skägg och börjar bära djellaba (muslimsk klädnad). De ser nu ett tillfälle att komma till himlen i Syrien."

De flamländska demonstranterna kräver av lokala och nationella myndigheter en strängare politik gentemot den islamiska extremismen. Då demonstranterna rörde sig mot stadens centrum, hördes skällsord ur varje sidogata. Efter själva marschen hölls ett möte i stadens kulturhus, som för övrigt har det passande namnet "Bålverket". Anke van Dermeersch, Filip Dewinter och Filip De Man höll anföranden och föreslog ett dussintal åtgärder för att bekämpa ytterligare islamisering av landets städer.
Hemsida Vlaams Belang


3 kommentarer:

 1. Behärskar du även flamländska/nederländska?

  Stellan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, därför fokuserar jag här på Nederländerna, Belgien och Frankrike.

   Radera
  2. Trevligt! Jag har också lärt mig holländska. Gift 30 år med en holländsk-indonesiska. Jag söker följa utvecklingen i Frankrike och Nederländerna.

   Det konstgjorda Belgien begriper jag mig inte på. Bortsett från kungahuset finns det väl inga belgare. Det finns bara flamländare och valloner, som verkar ha lätt att bli osams.

   Stellan

   Radera