lördag 30 november 2013

Bilden kompletteras: Petter Larsson hyllar våldsvänstern


Häromdagen skrev jag om hur jag tyckte mig se en ny trend i fulmedia, där journalisterna nu öppet deklarerar, och koketterar med, att de har en agenda. Vi såg hur Jan Helin stolt förklarade att man inte alls avsåg att rapportera neutralt, eftersom tidningens uppgift var att bekämpa Sverigedemokraterna. Samtidigt förklarade Peter Kadhammar hur han såg Sverige som två delar; dels en upplyst elit i storstäderna, dels lite sämre människor på landsbygden, de som blivit kvar "när tåget hade gått". Sverigedemokraterna, menade han, skulle aldrig kommit in i riksdagen, om inte dessa obildade och bakåtsträvande människor fanns ute i landet. Han såg en "avgrund" mellan sin egen krets på Östermalm och Svenne i Sveg. Han kan ju ha rätt i att det finns en ekonomisk klyfta, men den behöver ju inte nödvändigtvis motsvaras av en intellektuell och moralisk sådan.

Det fina hatets ansikte
Idag blir bilden nästan komplett, då Aftonbladet Kulturs Petter Larsson oförblommat hyllar våldsvänstern, som med en eufemism brukar kallas "de autonoma". Vad återstår nu egentligen för att pusslet skall bli fullständigt? Att Oisin Cantwell förklarar att han egentligen inte bryr sig särskilt mycket om några samhällsfrågor, men att regelbundna politiskt korrekta krönikor gör att han kan upprätthålla en behaglig levnadsstandard?

Petter Larssons inlägg har fått rubriken "Så blev våra gator nazistfria". Vi skall då komma ihåg att "nazist" inte längre betyder nationalsocialist, utan var och en som har en avvikande uppfattning i invandringsfrågan, exempelvis sverigedemokrater. Inlägget tar sitt avstamp i 1990-talets kransnedläggningar vid Karl XII-statyer, eftersom dagens datum är 30e november, och beskriver hur hjältemodigt man lyckades stoppa dessa genom våld. Jag vill minnas att många av de som villa hylla denne kung, snarare var djupt konservativa nationalromantiker, som överhuvudtaget inte engagerade sig i invandringsfrågan.

Revolutionsromantiken flödar i Larssons alster, som till ytan egentligen är en recension av två böcker:

"Men nu stod danska husockupanter från BZ-rörelsen och svenskar som genom åren lärt sig gatustrid vid ockupationer och demonstrationer i Berlin, Köpenhamn och Hamburg i frontlinjen. De var beredda, beväpnade och bepansrade.
Polisen drevs tillbaka. Nazimarschen fick ställas in. Den svenska autonoma rörelsen var född."

Som vanligt förundras jag inför vänsterns fixering vid sina meningsmotståndare och besattheten av att angripa dessa fysiskt. Jag är övertygad om att det enbart handlar om egotrippar och njutning genom att skada andra människor, så mycket mer njutbart när man kan hävda högre ideal och dessutom legitimeras av samma etablissemang som Petter Larsson nu tillhör. För vad uppnår man egentligen genom att kasta flaskor mot en fredlig SvP-demonstration eller en tårta på Jimmie Åkesson? Ingenting, men några strategiska planer verkar dessa drägg sakna."Militansens pris var högt. Att nazisternas demonstrationsrätt kringskars är det väl få som sörjer med handen på hjärtat. Men antirasismen hamnade i vanrykte och autonomerna fick hård kritik av tidningar, politiker och andra antirasister."

Denna påstådda kritik har jag sett mycket lite av. Tvärtom beskrivs våldsvänsterns aktiviteter alltid i ett närmast positivt ljus, där de oftast beskrivs som "aktivister", medan de fredliga manifestationer de attackerar, oftast framställs som de verkligt skyldiga, med rubriker som "Stökigt vid högerextrem demonstration" eller någonting liknande. Det senaste exemplet på detta, var hyllandet av Sebbes och Timbaktus lilla sång om att misshandla sverigedemokrater och Jimmie Åkesson. SVTs Kajsa Haidl tyckte att hoten visade “ett politiskt driv som vi sällan ser inom andra genres”, som “i sig är superintressant”. Vänsterns våld visar alltså ett samhällsengagemang, medan invandringskritik, formulerad i text eller tal, är ett fruktansvärt hot mot demokratin. Sebbe menar att texten är "metaforisk", vilket är en intressant vinkel, då det också kan bli ett utmärkt försvar för de individer som skickar våldsamma och sexuella hot till kvinnliga medieprofiler. Undrar om de accepterar förkastliga hot, om de identifieras som "metaforer".

"Men Lund blev en nazifri zon. Konfrontationerna tvingade politikerna att agera. Genom att boka in de symbolladdade platserna för egna festligheter införde Lunds kommun i flera år de facto ett demonstrationsförbud den 30:e november.
Först 2008 vågar sig nazisterna tillbaka i större skala – bara för att åter angripas."

Om jag nu skulle vilja ha en stad fri från socialister och liberaler, bör jag då använda våld för att upprätta en "liberalfri zon"? Nu tycker jag inte att meningsmotståndare skall angripas fysiskt, särskilt inte som vår sida vinner redan genom att ta till orda. Detta faktum är troligen ytterligare en förklaring till vänsterns förkärlek för våld, då de skulle ha mycket svårare att förklara kommunismens eller massinvandringens välsignelse i ord.

Petter Larsson har tidigare själv förnekat att han någonsin varit medlem i AFA, vilket möjligen är sant, men det råder inget tvivel om att hans hjärta finns hos de mest våldsamma organisationerna. Han kallar dessa "systemkritiska", till skillnad från "tandlösa we shall overcome-tillställningar". Dessutom menar han att "de systemkritiska grupperna segrar ideologiskt", även om det förblir oklart hur.

I själva verket skulle jag säga att verkligheten segrar över dessa grupper. Framtiden tillhör oss, eftersom samhällsutvecklingen fortsätter att ge oss rätt dag ut och dag in. Att vi dessutom förmår uttrycka vår samhällskritik i ord och vinna opinion genom demokratiskt arbete, gör inte saken sämre.
12 kommentarer:

 1. "Eventually they hang themselves on all this tangled rope"
  rim

  SvaraRadera
 2. De "systemkritiska" (SIC!) som Petter Larsson kallar dem, segrar kanske inte ideologiskt. Men de är kanske den främsta anledningen till att det finns en tydlig delning i närvaro i den svenska politiska debatten.

  Vänstern dominerar fullständigt på gatorna. De kan anordna en demonstration på bara några timmar. Det är faktiskt ganska imponerande. De lyckas även få med sig en del folk som helt enkelt inte vågar säga ifrån (främst av rädsla).

  Högern dominerar dock på nätet något överlägset. I forumar, bloggar och bland kommentarerna, så är det ingen snack om den saken.

  Det kanske visar att högern försöker argumentera sig fram (ibland med en mycket hög ton), medans att vänstern endast vill gapa och ibland misshandla och skrämma motståndaren till tystnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. högern eller sverigedemokrater sverigevänliga är inte människor som går ut på gatan och skriker och förstör möten för andra utan är tålmodiga och kämpar via demokratin genom val och opinionsbildning.

   vänstern har tagit över gatan och tror på utomparlamentariska metoder och tror på att genom våld tysta motståndare.

   Jag är glad för att vi jag själv som är sverigedemokrat håller oss goda nog för att hålla oss ute på gatan och skräna, men grytan kokar och det behövs nog inte mycket för att få ut även sverigedemokrater på gatan om det skulle förekomma ett attentat på en folkvald sverigedemokrat då tror jag att det kommer bli krig på gatan.

   Radera
 3. PK-media har fått alldeles för stor makt i det svenska samhället. Ett demokratiskt misslyckande med andra ord.

  SvaraRadera
 4. Man blir ganska trött på tjatet om SD väljarnas bakgrund, som outbildad bakåtsträvande lantis. Personligen så har jag akademiska meriter, bor i en stad med+100000 innevånare och sysslar med it och organisation. Jag röstar på SD för att deras politik tilltalar mig. Jag lider inte av fobier för afrikaner, muslimer, kineser eller andra grupper. Men däremot lider jag av journalistfobi, och det är jag stolt över. Det visar på att jag trots att jag röstar på SD har mitt förstånd i behåll. För det har väl aldrig snackats och skrivits så mycket skit om en så liten grupp som SD, visst NyD fick ju ta mycket skit, men trots allt var det ingen som skrev att Ian eller Bert skulle misshandlas, dödas och våldtas. Sverige är inte en demokrati utan en demokratur, en tårta gjord av diktatur med en demokratisk chokladglasyr.

  SvaraRadera
 5. " Jag är övertygad om att det enbart handlar om egotrippar och njutning genom att skada andra människor, så mycket mer njutbart när man kan hävda högre ideal"
  Varför drar jag en parallell till världens alla jihadister som far till Syrien för att kriga? De legitimerar sitt mördande med höga ideal som Allah. De t o m mördare andra islamister för de inte är lika strikta som de själva.

  Är det det debattens förnuft som ska vinna eller våldet?

  SvaraRadera
 6. Som av en händelse så sammanfattar Resumé bokstavsvänsterns forna vapendragare som idag är höjdare inom media
  http://www.resume.se/nyheter/reklam/2011/12/15/da-vanster-nu-mediehojdare/
  Alla namn är inte superkända idag men det har verkligen inte varit nån belastning att ha varit en del av den demokratiföraktande vänstern,

  SvaraRadera
 7. Med anledning av att Sebbe Staksets mordhot skall klassas som "konst" så får man väl huka sig under PK-normen. ALLT är konst!
  Hittade följande konstverk på internet. De PK-läsare som inte tycker den skall betecknas som "konst" får gärna ge sin motivering.
  http://imageshack.com/a/img32/4977/blackwhitetv2.jpg

  SvaraRadera
 8. "Att nazisternas demonstrationsrätt kringskars är det väl få som sörjer med handen på hjärtat. Men antirasismen hamnade i vanrykte och autonomerna fick hård kritik av tidningar, politiker och andra antirasister."

  Om få sörjde att demonstrationsrätten kringskars, varför fick man då hård kritik från så många håll? Det verkar som att han inte kan hålla reda på vad han skriver ens två meningar i följd.

  Det stämmer för övrigt inte längre att SD skulle vara särskilt starka på landsbygden, om det nånsin gjorde det. Yougov gjorde mätningar på det och fann att stödet är jämnt fördelat på storstad, småstad och landsbygd.

  SvaraRadera
 9. Är personen på fotot i själva verket den ökände Andreas/Anders? Carlqvist ? sambo m.AnnaLena Dunger som båda fick skatteverkets benägna hjälp att få skydd ID efter en sällsynt smutsig hat&hetskampanj mot Sverigevänner ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, Petter Larsson skall det föreställa.

   Radera
 10. För var o en som framöver önskar framföra hot o kränkningar till makthavare och journalister är det acceptabelt om det framförs i diktens form eller på prosa? Tänk så många ny konstnärer vi kommer kunna få, bara fantasin sätter gränsen, rån som improvisationsteater och sabotage som nyskapande installationer!

  SvaraRadera