söndag 17 november 2013

Dagens citat II: Eva Franchell


"Sverige måste ta emot fler kvotflyktingar. Vi måste arbeta för enklare asylprocesser och fler lagliga vägar till Europa."


Eva Franchell har varit socialdemokratisk pressekreterare, men är kanske mest känd för att ha handlat kläder med Anna Lindh. Numera är hon ledarskribent på Aftonbladet, där genomtänkta meningar som de ovanstående platsar mer än väl.

Begrunda formuleringen. Det handlar inte om att Eva Franchell personligen drömmer om det, utan att vi måste göra så. I själva verket tar Sverige naturligtvis emot absolut flest kvotflyktingar i EU, även i absoluta tal, men det måste bara bli fler. Vill man vara snäll kan man tillstå att Franchell åtminstone pekar på det absurda i att vi är generösa med att dela ut permanenta uppehållstillstånd, men kräver att flyktingarna först tar sig hit illegalt. Detta dilemma löser vi dock bäst i andra änden, genom att sluta bevilja asyl, vilket också skulle ge avsevärt enklare asylprocesser. Som en sista bonus skulle även ansökningarna torka ut.

Aftonbladet
3 kommentarer:

 1. Bilden visar en ond blick.
  Ögonen är själens spegel.

  SvaraRadera
 2. Att de inte inser att det är fullt, fullt, fullt och jobben är slut, slut, slut.

  När det gäller bostäder så fick vi nyligen 496 personer som är villiga att upplåta hela eller delar av sin bostad?: http://www.aftonbladet.se/debatt/article17468676.ab

  Fina områden som det verkar: http://affes.wordpress.com/2013/10/29/hur-mangkulturellt-bor-de-toleranta/

  SvaraRadera
 3. De sk. kvotflyktingarna är inget problem, historiskt brukar de uppgå till några tusen per år.

  SvaraRadera