torsdag 28 november 2013

Politiskt bråk om kräsna avvisade asylanter


"Holländare står i kö vid soppkök. Avvisade illegala asylsökare säger nej till gratis bad, säng och bröd...? Sparka ut de här människorna!"

Roland van Vliet (pvv)

Ovanstående twitter från PVVs parlamentsledamot Roland van Vliet, har lett till upprörda känslor hos Nederländernas motsvarighet till Vänsterpartiet, SP, och framför allt hos landets motsvarighet till Maria Ferm.

Det hela handlar om ungefär 150 avvisade, eller "utprocederade" som man säger i Nederländerna, asylsökande som i ett år drivit runt i Amsterdam. Under denna tid har de bott i ett tältläger, en kyrka, samt ockuperat en lägenhet och därefter en kontorsbyggnad. För att förbättra deras situation, erbjöd då stadens borgmästare Eberhard van der Laan "säng, bad och bröd" i sex månader. Asylsökarna tyckte dock inte boendet var lämpligt, eftersom det var inhyst i ett före detta fängelse.

Några ur gruppen protesterar i Haag,
under den trötta parollen "Ingen människa
är illegal".
Roland van Vliet förklarade sitt uttalande med att han han ville uttrycka sin frustration över den "arroganta" gruppen "på ren holländska". SPs Sharon Gesthuizen tog framför allt anstöt av formuleringen, som bokstavligt kan översättas till "stampa ut", vilket hon lyckades tolka som en uppmaning till våld. Hon uppmanar dessutom gruppen att anmäla van Vliet för detta, då hon befarar att de känner sig hotade.

Roland van Vliet kommenterar upprördheten som "trams taget ur sitt sammanhang". Festligt nog låter en talesman för asylantgruppen meddela att de för tillfället har andra prioriteringar, i form av samtal med kommunen, men att SP själva kan göra en anmälan om de känner för det.

TelegraafMönstret känns igen från hela Europa. Avvisade asylsökare biter sig fast i landet, en ökad folklig opinion kräver stopp för vansinnet, medan vänstermänniskor lever i en helt egen värld.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar