onsdag 20 november 2013

PVV kräver att Nederländerna lämnar flyktingfördrag


Sietse Fritsma (pvv)

Sietse Fritsma, parlamentsledamot för invandringskritiska PVV, lämnar idag in en motion om att Nederländerna ensidigt skall dra sig ur det internationella fördraget om flyktingmottagning. Han kommenterar sin motion:

"Om vi säger upp fördraget försvinner förpliktelsen att behandla alla asylansökningar och ta emot asylsökande. Endast då kan den viktiga principen om mottagning i regionen förverkligas."

Även om det inte hör till vanligheterna att parlamentet i Haag säger upp internationella fördrag, tror Fritsma ändå att han skall kunna samla stöd för sitt förslag:

"Nästan alla andra partier tycker att man i största möjliga mån skall ta emot flyktingar i närområdet. Vad mig anbelangar bör man därför också kunna diskutera att, när man säger upp flyktingfördraget, skicka en del av pengarna, som nu används för att ta emot flyktingar här, till utlandet. Mottagandet av asylsökare kostar ungefär Eur 400 miljoner per år och om man istället skulle använda en fjärdedel av det beloppet i andra länder, skulle man kunna hjälpa många fler människor än nu."

Fritsma menar att flyktingfördraget, från 1951, inte längre hör till vår tid:

"Det tvingar Nederländerna att släppa in alla som säger att de är på flykt. Även då var tanken att ta emot flyktingar så nära hemlandet som möjligt. Men nuförtiden, när folk flyger över hela världen, gäller detta inte längre."

Han påpekar också att rika länder i regionen, som Kuwait och Förenade Arabemiraten, aldrig undertecknat fördraget:

"I Nederländerna tar vi nu emot syriska flyktingar, medan länder i regionen inte gör någonting."

Nederländska Metro3 kommentarer:

 1. Äntligen någon som tar ton emot detta förtryck av den egna befolkningen. Fördraget är från - 1951. Då allt såg helt annorlunda ut. På tiden. Inte en dag för tidigt.

  SvaraRadera
 2. Så är det. Araber ger fullkomligt fan i andra araber, så länge Europa tar emot alla socialfall och arbetsskygga analfabeter.

  SvaraRadera
 3. Torbjörn Lasson21 november 2013 16:59

  Khaddafi menade, att det bästa sättet att erövra världen utan våld var att i västvärlden sprida muslimska kvinnor med hög nativitet på det att ursprungsbefolkningen snabbt skulle bli en minoritet! (Tror jag att han menade!).

  SvaraRadera