fredag 15 november 2013

Vi går miste om en somalier - Jonas Sjöstedt rasar
Så har då det ondskefulla Migrationsverket återigen fattat ett beslut som ogillas av etablissemanget och som kräver en kampanj av dess medier. I augusti i år åkte ett antal vänsterpartister från Sverige ner till Somalia "för att sprida demokrati". De besköts och en av dem, somaliern Abdirahim Hassan, avled. Det visar sig att han har en fru i Somalia, som nu vill åka till Sverige för att sörja honom, men Migrationsverket beviljar inte visum.

Jonas Sjöstedt rasar:

"Migrationsverket agerar inhumant och jag har vädjat till dem att låta henne få komma till Sverige."

Jag får väl som vanligt påpeka att Migrationsverket är en myndighet, vars tjänstemän lyder under lagar som fattats av politiker, i detta fall dessutom av Europeiska Unionen. Migrationsverkets expert på viseringsfrågor förklarar:

"Besök som varar i mindre än tre månader beslutas enligt viseringskodex som är en EU förordning för alla medlemmar i schengensamarbetet. För medborgare från vissa länder, till exempel Somalia, ställs det just nu stora krav för besök."Det är så otroligt billigt av politiker som Jonas Sjöstedt och Maria Ferm att göra sådana här utspel mot en myndighets tjänstemän, när politiken i själva verket bestäms av politikerna själva. Nu skulle naturligtvis Jonas Sjöstedt vilja slopa visumkrav för hela Afrika och Mellanöstern, men det är faktiskt inte vad som beslutats av Riksdagen eller EU.

Som vanligt innehåller artikeln inga kritiska frågor. Varför är det nu så viktigt att åka till Sverige, när det inte var viktigt att leva tillsammans medan maken levde? Dessutom måste det ju hända hela tiden att personer med svenskt medborgarskap, men släkt utomlands, avlider. Skall man vid varje sådant fall släppa på visumkrav?

Samtidigt så skapar Sveriges släpphänta asylpolitik i sig sådana här situationer. Hade vi haft en förnuftig politik skulle det inte vara några problem att släppa in den somaliska makan som vilken turist som helst, men som det nu ser ut, kan hon, väl innanför gränsen, sätta igång år av asylansökningar och överklaganden. Skulle dessa till slut avslås, kan hon, som vanligt uppmuntrade av samma politiker som fattat lagarna, leva här illegalt med alla förmåner det innebär.

Observera att det är så här både Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven vill ha det. Väl i Sverige skall alla, från exempelvis Syrien och Eritrea, få permanent uppehållstillstånd, men de måste först ta sig hit illegalt. Det roliga är att deras motivering är att det annars skulle bli för stora volymer och man alltså ser smugglingen som ett sätt att begränsa inflödet, trots att vi alltid annars får veta att det handlar om resurser som berikar.

AftonbladetInga kommentarer:

Skicka en kommentar