tisdag 24 december 2013

Aftonbladets julhälsningarDenna bild ligger idag överst på Aftonbladets ledarsida. Man skulle kunna se det som en egentligen sympatisk bild, där två människor tar hand om en äldre människa, men då man tyvärr är alltför medveten om mediernas agenda, förstår man att bilden har ett politiskt budskap. Vad Aftonbladet naturligtvis vill säga, är att landet inte skulle klara sig utan en rejäl flyktinginvandring från Afrika och Mellanöstern och att de gamla är, eller åtminstone skall vara, mycket tacksamma för den. För säkerhets skull har man försett kvinnan med hijab, för att verkligen köra ner budskapet i halsen på svensken; det här är vad som gäller nu och det skall ni bara acceptera.

Som vanligt blir jag frustrerad över att debatten alltid måste föras på den här nivån. En barnboksteckning med allra enklaste och barnsligaste budskap är vad svensken får nöja sig med i invandringsdebatten.

Aftonbladet Kultur har ytterligare ett par bilder att bjuda på. Dessa handlar om Sverigedemokraterna och som ni förstår handlar det då om vilka obildade rasister de är, som vanligt med lägst möjliga nivå. Joakim Pirinen har plockats in för nedanstående hälsning, direkt till alla sverigedemokrater. Jag tycker faktiskt att bilden är lite smårolig, men det bakomliggande budskapet är tragiskt, när man dag efter dag hör om hur inskränkta sverigedemokrater bara behöver öppna sig lite, så är invandringsfrågan löst:


I ett par inlägg passar socialistiska Aftonbladet på att nostalgiskt hylla 1970-tals-produkten Karl-Bertil Jonssons julafton. Man gör några partipolitiska parodier och i nedanstående bild är familjen sverigedemokrater. Denna bild tycker jag är den enda som åtminstone är lite fyndig och man måste kunna skratta åt sig själv ibland:


Även Daniel Swedins ledarartikel tar sitt avstamp i den lilla filmen om Karl-Bertil. Hans syfte är att attackera Alliansen, vars högerpolitik leder till fattigdom och utanförskap. På något sätt får han in Husby i det hela, och då blir den tröttsamma och förljugna vänsteranalysen ett självmål:

"Jag tänker på det där när jag läser om några utländska prestige­tidningar om vårens kravaller i Husby.
”De svenska upploppen sätter fokus på en växande ekonomisk klyfta”, skrev den amerikanska högertidningen Wall Street Journal i maj.
Samtidigt tog brittiska Financial Times tillfället i akt att uppmana Sverige att utvärdera det politiska experiment som tagit oss från socialdemokratisk mönsterstat till oreglerat högervälde. Upploppen var bara ett symptom på en jämlikhet som rinner svenskarna ur händerna."

När vänstermänniskor säger dessa saker, vilket de gör om och om igen, undrar jag om de tror på det själva, eller sitter ner, håller för öronen och skriker "lalala" rätt ut i luften, för att slippa några externa intryck eller fria tankar. Från "socialdemokratisk mönsterstat" till "oreglerat högervälde" är en tämligen tendentiös beskrivning av de egentligen små skillnaderna mellan dagens moderater och socialdemokrater.

Framför allt har det absolut ingenting med upplopp i etniska förorter att göra. Våld och kriminalitet på dessa platser är inte ett resultat av "en växande ekonomisk klyfta", utan en direkt följd av den massinvandring Daniel Swedin och de andra alltid hyllar. Nästa år kommer vi antagligen att få en rödgrön regering, men ingenting kommer förbättras på dessa platser, snarare förvärras, så länge den ansvarslösa invandringspolitiken tillåts fortgå.

Eftersom Swedin själv menar att vi, på grund av Alliansen förstås, är tillbaka vid den 40-talets fattigdom som skildras i filmen, uppstår några frågor. Varför brändes inte bilar på detta fattiga 40-tal? Utsattes brandkår och ambulans för stenkastning? Skedde många personrån och gruppvåldtäkter? Eller har någonting annat i Sverige förändrats sedan dess?

Ren empiri visar oss att där man får en betydande ansamling av personer med bakgrund i Mellanöstern och Afrika, där får man också våld och kriminalitet. Vi ser exakt samma mönster i Frankrike, med en socialistisk regering, som i Nederländerna, med en bred koalitionsregering.

God jul på er själva, regimmedia! Ni blir allt mer patetiska för var dag som går.9 kommentarer:

 1. Bra analyserat som vanligt! Delar den imorgon. Tänkte låta mina vänner få vila från mig idag… ;) God Jul!

  SvaraRadera
 2. Fast det är inte fel på dessa invandrares dna, framhåll det för det är en självklarhet. Problemet är kulturellt. Om man har en liten invandring från afrika och mellanöstern så bildas inga paralella samhällen där deras kulturella idéarv kan leva vidare på svensk mark. Då blir dessa människors barn svenska som vem som helst här. Tycker det är så jä dåligt att man inte tagit ansvar i svensk migration från början. Vi har fått problem vi aldrig kan lösa.

  SvaraRadera
 3. Hittil i år er det skrevet ut 85 000 skattekort til svenske statsborgere i Norge. Det er like mange skattekort som ble skrevet ut til sammen i hele 2012. Man nærmer seg toppåret 2010, hvor 89 000 norske skattekort ble skrevet ut til svensker.
  http://www.nrk.no/fordypning/svenskene-strommer-til-norge-1.11295795


  Hur kan det ha sig? Är det høgutdannade somalier som tar jobben i Sverige?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Stig - jag förstår din frustration, men håll gärna igen lite på språket och utfallen...

  SvaraRadera
 6. Känner bara en "svarting" från Afrika, gift med en svensk tjej. Har bara sett bilder på honom för han har aldrig varit med i deras familjesammanhang, fast de har varit gifta över 5 år.
  Nu sitter han i buren för knarkaffärer. Innan domen sade familjen att han var oskyldig. Efter domen, 6 år, var han enligt familjen skyldig.
  Jag tror han erkände för att komma bort från knarkligan. Men att denna kille som avskyr allt som heter arbete, (hans svenska fru har stått för uppehället, allt som han har tjänat på tillfälliga arbeten har gått till hans familj i Nigeria) skulle ta hand om en svensk pensionär, är så bort från verkligheten som
  bara AB drömmer om. Och muslimer tar hand om bara sina egna, det vet alla som har kommit i kontakt med dem här i Sverige.
  Jag är realist. Ordet som antirasisterna inte vet existerar.

  SvaraRadera
 7. Vi vet hur det är! Den ena uppehåller Svea medansvar den andre stjäl hennes värdesaker! Det hände min anhörige.

  SvaraRadera
 8. Det finns tusentals svenskar som har det mycket dåligt ekonomiskt och är arbetslösa med, i sk utanförskap. men inte springer de ute och tänder eld på bilar och kastar sten för det.

  SvaraRadera
 9. Fin teckning......självklart finna det "vita" i vårdsektorn också....kanske fortfarande i en massiv majoritet.........OKK tror inte att det ser ut på detta vis rent interiörmässigt i våra äldreboenden två assistenter samtidigt i ett rum är ungefär lika troligt som att en metorit landar i Åsele........MEN kan Aftonbladet slumpmässigt besöka 100 äldreboenden och verifiera att det ser ut på samma lika sätt som i teckningen hela dagarna vilket det ger sken av då blir jag glad.....tyvärr så ligger det mer i sanningens riktning att man plockat ost, smör och till sist skorporna till kaffet. Äldre som trots anhörigas jagande av kommunernas ansvariga på boendena får medicin timmar före/efter utsatt tid.....mat sent, ibland tidigt.......säger inget om att man presenterar verkligheten MEN gör då det och ingenting annat . . 100 fotografier snarare än enteckning...fakta elle fiction?? Jaa de som någon gång haft insyn vet....ni andra kan fråga oss som sett hur vårdpersonalen sliter för att ge de äldre någon form av värdighet...AHA värdighet==>Dignity det som FN skriver om men i landet snällrige har det blivit värde........nu förstår jag varför värdighet bejakas inte längre utan fastmer krav och pockanden för de som orkar kräva och protestera eller de som har "hälpredor" som driver deras sak.....

  SvaraRadera