fredag 20 december 2013

Anhöriga(!) till ensamkommande skall rädda misslyckad kommunal satsning


"Dessa skulle i så fall kunna erbjudas som boende till anhöriga till ensamkommande flyktingbarn."Ordföranden i Skurups kommunstyrelse, Niklas Sjöberg (m), ser ett sätt för bostadsbolaget BoKlok AB att få upp bostäder som ingen efterfrågat. Han vill "få igång flyttkedjan" i kommunen och vill därför se att bostadsrätter uppförs i ett nytt område, vilket BoKlok AB planerat att göra, genom ett kvarter kallat Cypressen. På tomten planerar bolaget att bygga 20 bostadsrätter. Lägenheterna är två till fyra rum stora och kostar mellan 875 000 kronor och 1 145 000 kronor. Problemet är dock för få intressenter, vilket skulle få projektet att gå om intet och tvinga kommunen att återköpa marken.

Cypressen
Som tur är finns en grupp aldrig sinande klienter, som visserligen inte betalar själva, men som ändå lyckas göra campingägare, värdshusägare, slottsherrar och nu också bostadsbolag, lyckliga. Det roligaste i planerna är naturligtvis att dessa unga män, som står alldeles ensamma här i världen, där skall få sina anhöriga placerade.

Skånskan3 kommentarer:

 1. VEM BETALAR?
  Vad som är än mer anmärkningsvärt är att faktiskt en del av "barnen" inte har någon familj som kommer efter. Vem betalar? För ett "barn" utan föräldrar och släkt kan väl knappast spara ihop 15.000 dollar i ett u-land där man lever på två dollar om dagen?

  BETALNINGSRUTINER
  Kan "barn" resa med 15.000 dollar i kontanter i en pengaväska och betala etapp för etapp (fordons- och förarbyten då t.ex. en afghansk lastbil skulle väcka för stor uppmärksamhet i Europa) utan att bli rånade av fullvuxna härdade kriminella människosmugglare? Klarar en vuxen det, knappast. Kontokort då? Samma problem, rånad på kortet och koden. Så hur går betalningarna till? Varje "ensamkommande barn" måste till skillnad från västerländska journalister och politiker veta hur det går till! För annars skulle de inte kunna ta sig hit i tusental.

  Betalningarna måste kräva en hög grad av internationellt samarbete och pålitlighet. Det är knappast egenskaper som förknippas med den grovt kriminella världen.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 2. Under förutsättning att bostadsföreningen tycker det är ok – Ja, annars pekas de väl ut som främlingsfientliga rasister

  Det är rätt tragikomiskt när ”adeln” (”eliten” är grovt missvisande) försäger sig så där troskyldigt som ett barn som säger självklara saker. En kommentator på bloggen Mitt-i-steget uppmärksammade fenomenet som ’dubbeltänk’, vilket finns i Orwells dystopiska roman”1984”.

  I ”1984” definieras begreppet sålunda (i Thomas Warburtons översättning): ’Dubbeltänk’ betyder förmågan att hysa två motstridiga åsikter på samma gång och godta dem båda [..] partiets väsentliga verksamhet består i att utöva medvetet bedrägeri [..] Att framlägga avsiktliga lögner och på samma gång uppriktigt tro på dem [..] Till och med då man använder ordet ’dubbeltänk’ måste man använda ’dubbeltänk’

  Ja, hur ska detta sluta?

  Om det var en julsaga, skulle den kunna sluta med att kommunen köper fyra lägenheter à 1 Mkr och skänker dem till unga vuxna i kommunen som vill flytta hemifrån eller ännu bättre: hemlösa som inte har tak över huvudet.

  Men det skulle väl kräva ’trippeltänk’

  SvaraRadera
 3. Enkelt "barnen" har anhöriga, Ge "barnet" och de anhöriga en enkel biljett hem. "Barnet" är ju inte längre ensam.

  SvaraRadera